Ion Cristoiu nu a fost colaborator al Securitatii

Domnul Ion Cristoiu a transmis presei un comunicat in legatura cu acuzaţia că ar fi fost colaborator al Securităţii.  A ataşat şi documentul emis de CNSAS, care demontează o posibilă colaborare a jurnalistului Ion Cristoiu cu Securitatea.  Acest act fusese solicitat de instanţă în cadrul procesului de calomnie intentat de Ion Cristoiu lui Radu Moraru şi Corneliu Vadim Tudor.

cnsas

Joi, 23 septembrie 2010, a avut loc la Judecătoria sectorului 1 Procesul intentat de Ion Cristoiu lui Radu Moraru și Corneliu Vadim Tudor pentru despăgubiri morale în urma a două emisiuni la B1 Tv în care Corneliu Vadim Tudor a susţinut, fără probe, că Ion Cristoiu ar fi fost colaborator al fostei Securități.

La cererea Judecătoriei sectorului 1, CNSAS a trimis adresa de mai sus, din care rezultă că pe numele lui Ion Cristoiu nu există nici în arhiva CNSAS, nici în arhiva SRI vreun dosar personal (nici de urmărit, nici de informator și nici de sursă).

CNAS a atașat la acesată adresă mai multe file de arhivă conținînd transcrieri de către fosta Securitate a unor convorbiri între Corneliu Vadim Tudor, Eugen Barbu, Mihai Ungheanu și alți scriitori despre Ion Cristoiu și poziția sa ”contrară intereselor PCR” ca șef al Suplimentului literar artisitc al Scînteii tineretului.

Ca urmare a acestor documente aflate la dosar, Radu Morar a recunoscut în fața instanței și seara, la B1 Tv că a greșit în cazul Ion Cristoiu.

Avînd în vedere că Ion Cristoiu și-a propus, prin această acțiune în Justiție, despăgubiri morale și nu bani, s-a renunțat la judecata cu domnul Radu Moraru.

Același lucru ar fi făcut și cu domnul Corneliu Vadim Tudor, dacă ar fi recunoscut public faptul că a greșit.

Corneliu Vadim Tudor nu s-a prezentat însă la ședința de judecată.

În consecință, procesul cu Corneliu Vadim Tudor continuă.

Ion Cristoiu

7 păreri la “Ion Cristoiu nu a fost colaborator al Securitatii

  1. Marius Mina

    Fabrica de disidenti de la CNSAS si-a facut un obicei din a curata lichelele si linguristii basescului , ei executa doar indezirabilii mafiei orange si din cand in cand, fosti detinuti politici;-

  2. retete

    Acum CV sau cei din echipa lui sunt „haiduci” ? :))
    La cat mai multe daune platite domnule CV daca nu va potoliti gura care vorbeste fara sa filtreze gandurile imbecile infinite pe care le aveti.

  3. Bibliotecaru

    CNSAS poate spune despre cineva că a fost colaborator, nu poate spune despre cineva că nu a fost. Nici eu nu cred că domnul Cristoiu a făcut Poliţie Politică în România, dar nici nu cred că CNSAS poate spune, cu siguranţă, că nu a făcut. CNSAS poate spune că nu are cunoştinţă despre un astfel de fapt.

    Pe de altă parte, nu dl. Ion Cristoiu trebuie să demonstreze că nu a colaborat cu Securitate ca Poliţie Politică, ci domnii Radu Moraru şi Corneliu Vadim Tudor ar trebui să demonstreze că a colaborat, pentru a-şi susţine afirmaţiile.

    Cum l-am văzut pe domnul Cristoiu la 10 TV, alături de domnul Moraru…

  4. renata

    Bibliotecaru are cea mai multă dreptate! :))
    Poate că n-o fi colaborat dl. Cristoiu cu securitatea ceauşistă, dar acum recupereză pupincurind Băsescul în modul acela periculos, cu bun simţ şi argumente.

  5. Valeriu Mangu

    Doamna Simona Ionescu,
    Editura „Semper Fidelis” va invita miercuri, 2 martie 2011 la lansarea cartii „Inlaturarea lui Ceausescu, asa cum va fi fost” la Teatrul National I.L. Caragiale, sala Amfiteatru, ora 14:00.
    Cartea prezinta retroscenariul evenimentelor din Decembrie 1989. Din cuprins: 1) Planul Departamentului Securitatii Statului de inlaturare a lui Nicolae Ceausescu; 2) Planul Occidentului de destramare a comunismului european; 3) Planul ZZ („Sfarsitul sfarsitului”); 4) Planul KGB/GRU de inlocuire a lui Nicolae Ceausescu cu Ion Iliescu.
    Printre invitati: dl Iulian Vlad, fost sef al Departamentului Securitatii Statului; dl Victor Atanase Stanculescu, fost prim-adjunct al ministrului Apararii Nationale; dl Stefan Dinu, fost sef al Directiei Informatii Militare; dl Ion Iliescu, fost presedinte al CFSN.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  6. Simona Ionescu Autor articol

    Domnule Mangu, multumesc de invitatie, insa e posibil sa nu pot veni. La acea ora e multa treaba in redactie. Daca nu voi ajunge, voi cauta cartea in librarii.

Lasă un răspuns