Arhive categorie: Amintiri din Lumea scriitorilor

Nicolae Manolescu îşi lasă nevasta

„A innebunit lupu ?”, ai zice când citeşti o asemenea ştire.

Nicolae Manolescu divorţează la 72 de ani, informează Cancan. Pentru un scriitor şi critic boem ca Manolescu, chiar dacă acum reprezintă România de la Paris în cadrul misiunii UNESCO, împărţitul lingurilor şi al lenjeriilor de pat nu mai înseamnă nimic.

Fiica secretă a lui Adrian Păunescu

După moartea poetului Adrian Păunescu, am vrut să-i iau un interviu fiicei sale secrete. Deschisese deja proces, fiindcă dorea să fie recunoscută oficial ca descendentă a tatălui ei, considerat cea mai pregnantă figură a literaturii noastre din 1940 încoace. Continuă să citești

Ce treabă are Boc cu „Ciocoi vechi şi noi”?

Fiindcă a fost în pas cu vremurile (ba chiar, un vizionar!), ar fi trebuit să-l pomenim astăzi pe Nicolae Filimon, autorul celebrului roman „Ciocoi vechi şi noi”. Nu ştiu dacă mai e în programa de Bac, dar îi anunţ pe mai tinerii cititori că pe 6 septembrie era ziua lui de naştere (1819-1865).

Desigur, azi a fost bifată ziua lui Emil Boc. Un om nou, pentru timpuri in care „Ciocoii vechi şi noi” au coborât din cartea lui Filimon şi-şi fac de cap cam peste tot!

A murit Viorica Bucur -„Mama desenului animat”!

Ma uitam uluita la o emisiune tv, unde lideri ai PSD acuzau cu vehemeta practica datului de pungi cu alimente la alegerile locale din weekend. Prea virulenti si prea siguri ca, noi, jurnalistii mai batrani si electoratul, am uitat cine a fost intaiul deschizator de drumuri in cumpararea de voturi. Ma pregateam sa scriu ceva despre strategia asta paguboasa, aleasa de politicienii PSD si menita sa slabeasca din nou Opozitia, cand am aflat vestea cea neagra: A murit criticul de film si realizatoarea tv Viorica Bucur! „Mama desenului animat” pentru multi-multi dintre noi.

Comicii politici- vestiti ai micului ecran nici nu mai contau. Continuă să citești

George Stanca: Lacrimi la mormântul lui Ion Zubașcu

M-a sunat la scurt timp după ce s-a întors de la înmormântarea lui Ion Zubașcu, în comuna Bragadiru. Avea încă glasul înmuiat de lacrimi, dar i-am simțit stringența când a început să-mi spună că, dacă ar fi fost anunțat, i-ar fi găsit groapă măcar în cimitirul din Giulești-Sîrbi, aproape de casa familiei lui din Crângași, nu într-un cimitir privat din comuna Bragadiru, pe bani mulți, probabil. ”George, i-am spus, nu întotdeauna și nu în tot și în toate putem face după cum am vrea”. Mi-a spus că au fost prieteni buni și că ar vrea să-i scrie o ultimă scrisoare lui Ion, lui Zubi, dar cine să i-o publice?! ”Eu, pe blog, George!”

În următoarea oră aveam pe mail textul. Amintiri și dezvăluiri cutremurătoare…despre un Poet care știa că urma Să Plece Continuă să citești

Sa ne pierdem printre carti, la Bookfest 2011!

Mă mut la Târgul de carte. Deocamdata, va anunț doar asta: voi sta în pavilioanele de la Romexpo , la Târgul Bookfest, cât se poate de mult! Motivul?! Niște oameni dragi, pe care-i apreciz în mod deosebit, au scris cărți, iar acum ni le întind de pe standuri. Va fi sărbătoare în lumea literelor, iar pentru trei zile cuvintele vor fi împărații acestei Românii, altminteri triste. Continuă să citești

Scriitoarea Oana Stoica Mujea a vrut sa-si impuste editorul!

Romanul politist al timpurilor noastre. Se citeste cu voluptate, pentru ca avem autori buni de gen. Editurile Tritonic si Flacara sunt semnificative pentru oferta de asemenea carti, iar lansarile lor n-ar avea savoare fara pistoale si fara umorul autorilor. Oana Stoica Mujea a vrut sa-si impuste editorul, dar s-a razgandit, dezarmata de rasul lui si zambetele celorlalti scriitori.

oana a vrut sa-si impuste editorul dar s-a razgandit Continuă să citești

Carti cu autografe la Pitesti!

Maine, la Pitesti, scriitorii fac regal. Oana Stoica Mujea, Andra Pavel, Lucia Verona, Monica Ramirez, George Arion si Bogdan Hrib isi lanseaza ultimele produse literare aparute la editura Tritonic. Lansarea oficiala poarta numele „Sarutul Mortii”, dupa cartea Oanei, ca ea e gazda si organizatoarea evenimentului.  Sper sa ne surprinda din nou cu ceva inedit! Ceva-ceva, sigur coace. Daca vrea vreun bucurestean sa arda 100 de kilometri pana la Pitesti, gaseste grupul de scriitori la Libraria Mea (Ceianarie), Str. Crinului, nr.51