Baiatul lui Chinezu e ”Micul Prinț” într-o piesă la Odeon

alex china

Am fost la teatru in aceasta seara. La Odeon. M-am dus cu o tinta precisa: sa-l vad pe Alexandru China Birta jucand. Il stiu de cand nu ajungea cu fruntea la coltul mesei si, dintr-o data, taica-su, Chinezu, imi spune ca baiatul tine singur o ora de spectacol! Cum sa nu ma duc?!

Sala Atelier a Teatrului Odeon era arhiplina. Si era doar al doilea spectacol! Premiera va avea loc pe 3 martie, aflu in foaier de la Adina, mamica de Chinez junior. Apoi ma topesc intr-o poveste ireala, in care Micul Prinț al lui Antoine de Saint-Exupery e Alexandru China Birta. Extraordinar de talentat. La 10-11 ani, singur pe scena, cu un text lung si cu o expresivitate remarcabila a fetei si a corpului…Mergeti sa vedeti piesa si o sa va convingeti ca nu sunt subiectiva si ca de ”Micul Prinț” de azi o să mai auzim ca actor.alecu-micul-print-300x201„Alecu” îi zice taică-său; eu îi spun cu nume de actor- Alexandru China Birta.

Și mai trebuie să spun ceva important: copilul a fost descoperit de actorul Marius Manole, de la Teatrul Național, la o seară de lectură cu pitici ce visează să se facă artiști. El l-a recomandat tinerei regizoare Carmen Vida, care a clădit spectacolul ”Micul Prinț” într-o viziune multi-media extrem de interesantă. Pe ecranele în formă de norișor de pe scena înțesată de becuri ca niște stele, veți vedea mari actori ai teatrului Odeon: Rodica Mandache, Janine Stavarache, Gelu Nițu, Florin Zamfirescu…

6 păreri la “Baiatul lui Chinezu e ”Micul Prinț” într-o piesă la Odeon

  1. Simona Ionescu Autor articol

    Da, Georgiana, el e! Smecher tare, Alex! Un baiat cu niste preocupari super si extraordinar de ambitios!

  2. Pingback: Să vă spun cum a fost Alecu în Micul Prinț? « Republica Culturală Chineză

  3. Simona Ionescu Autor articol

    Sa nu laudati copilul si sa nu va duceti sa-l vedeti la teatru! O sa va placa si el si regia si scenografia!

Lasă un răspuns