Arhive categorie: Amintiri despre Revolutie

Inainte de Apocalipsa, romanii au serbat Epoca-lipsa!

Buna dimineata, soare!

Or fi in buncare aia de si le-au luat?

N-am inteles, in toata nebunia asta, de ce nimeni nu s-a gandit sa-si cumpere/construiasca o racheta, un avion. Daca in aer era mai sigur decat pe pamantul care, zice-se, se spargea?

Cat o fi costat toata nebunia mediatica numita Apocalipsa maiasa? Si cat or fi castigat cei care au speculat Ultima zi de Adio?

Acum vreo 25 de ani, noi visam la Epoca-lipsa! A venit in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989.

Asadar, dragi romani, avem si noi ce sarbatori la noapte! Fara a ne gandi la politicienii care i-au luat locul lui Ceausescu, sa nu ne stricam cheful!

Esența protestelor: Românii sunt îngrijorați de viitorul copiilor lor!

Marți a fost ales președintele Parlamentului European, iar joi a făcut o recomandare României. Recomandare de care Emil Boc și Traian Băsescu ar trebui să țină cont. Continuă să citești

15 ianuarie 2012 – Distrugeri în Capitală

Pentru Istorie.

Un bilanţ al serii de duminică, în zona Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii, întocmit de Primăria Capitalei. A treia zi de proteste împotriva regimului Băsescu-Boc. O imitaţie palidă a ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii în 1990. Cred eu, un test.

15 ianuarie 2012, zi marcată în alţi ani prin omagierea lui Mihai Eminescu. Continuă să citești

Golan post-mortem: Cristian Pațurcă

paturca1-150x150Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească pe Cristian Pațurcă! A fost un suflet mare,boem, dar rebel până și cu propria-i ființă. Bolnav de plămâni și cu o ciroză stârnită de alcoolul prea multor dezamagiri în raport cu idealurile înflorite în decembrie 89, apoi în Piața Universității, în primăvara lui 1990, Cristi a abandonat viața. Continuă să citești

Întâlnirea mea cu generalul Vlad – confirmări după 17 ani

La sfârșitul lui decembrie 1993, am avut privilegiul să fiu singurul jurnalist de presă scrisă pe care celebrul general al revoluției române, Iulian Vlad, l-a primit în apartamentul său, imediat după eliberarea din închisoare. A acceptat atunci să vorbească numai cu jurnaliști de la Evenimentul zilei, dar, deși am mers însoțită de un fotoreporter, nu ne-a permis să-l fotografiem în casa sa. Continuă să citești

Ion Cristoiu descoperă în arhive singurul interviu acordat de Nicu Ceauşescu presei române

Astăzi e ziua lui Ion Cristoiu. I-am urat „La mulţi ani” şi în numele băieţilor şi fetelor cu care m-am întâlnit joia trecută la restaurantul “Riviera”. Citise aici, pe blog, despre reuniunea noastră şi a apreciat că suntem tot uniţi şi că nu l-am uitat.

Ion-Cristoiu-6_preview

Deoarece astăzi a apărut revista “Historia” al cărei făuritor este Ion Cristoiu, vă recomand să citiţi un documentar istoric de excepţie, în care piesa de rezistenţă este singurul interviu acordat presei române de Nicu Ceauşescu. Iată un fragment din articolul lui Ion Cristoiu: Continuă să citești

Ceausestii pot fi deshumati de fiu

Valentin Ceausescu a obtinut in justitie dreptul de concesiune asupra mormintelor in care se spune ca sunt ingropati parintii sai, Elena si Nicolae Ceausescu. Intrucat au trecut mai mult de 7 ani de la inhumare, fiul cel mare al cuplului ce a condus Romania aproape 35 de ani va putea cere deshumarea cadavrelor si chiar efectuarea unui test ADN. Continuă să citești

Fenomenul Piaţa Universităţii, după 20 de ani

Victor Roncea scrie despre începuturile mişcării Piaţa Universităţii. Citiţi cu atenţie, mai ales cei care nu aţi trăit acele evenimente. Victor nu aminteşte acolo un lucru. Eticheta de „GOLAN” a fost intens mediatizată după ce un „parlamentar” din vechiul CPUN a adus în sala din Dealul Mitropoliei (acolo se ţineau şedinţele, în sediul Marii Adunări Naţionale) cartonaşul pe care manifestanţii îl purtau în piept. De la tribuna, l-a expus în faţa camerelor de luat vederi. TVR transmitea seara de seara lucrările CPUN. Din acel moment, zilnic, s-au transmis imagini din Piaţă, iar ţara a fost conectată la Capitală.
După atâţia ani, cred ca fenomenul Piaţa Universităţii, aşa spontan cum a fost şi cum l-am trăit eu, era imperios necesar. Nu mă întrebaţi cui. Trebuiau separate apele, dinamitat consensul lui Iliescu şi trebuia să apară (mai extinsă) Opoziţia. În 20 mai urmau alegerile. Primele alegeri libere de după Război. Şi parcă, dacă-mi amintesc bine, atunci, în 20 mai 1990, a fost Duminica Orbului.

Petre Roman facut KO de Cornel Dinu

Petre Roman e incoltit rau de Cornel Dinu. De ieri, generalul fotbalist il acuza pe Roman, la B1, ca a cerut ajutor sovieticilor in zilele revolutiei. De ce Dinu? Pentru ca a fost langa Roman, Iliescu et comp. in decembrie 89. Martor ocular. Aflam abia acum, dupa 20 de ani.Curat Dumas. Dezvaluirea bomba, lasata in coada de peste pana la urma, e ca Petre Roman, in 21 decembrie ar fi fost in Delta, dar a fost adus de acolo (Dinu n-a spus de cine) cu elicopterul. Mai intereseaza pe cineva toate astea? Pe mine da, fiindca am trait din plin acea perioada istorica. De aceea ma uit acum la „Nasul”. Sunt sceptica doar ca vom afla adevarul pana la capat.