Florin Chilian nu renunţă la bătălia pentru drepturile de autor!

O veste bună pentru artiştii români vine de la Florin Chilian. Pe blogul său, artistul anunţă decizia Uniunii Europene cu privire la prelungirea protecţiei drepturilor de autori de la 50 de ani la 70, în pofida poziţiei Guvernului României.

Fara sustinerea Romaniei, Uniunea Europeana a votat prelungirea termenului de protectie a drepturilor de autor ale artistilor si producatorilor de la 50 la 70 de ani. Decizia forului european este salutata de intreaga industrie muzicala. De cealalta parte, Guvernul Romaniei – prin Ministerul Culturii -, motiveaza lipsa sustinerii deciziei europene prin faptul ca „unele dintre prevederile adiacente ale acestei decizii nu au intalnit necesitatile industriei muzicale locale”.

Placido Domingo, presedintele International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) , a declarat: “Decizia de a prelungi termenul de protectie pentru inregistrari in Europa este o veste extraordinara pentru artisti. Acestia vor dobandi, la inceputul carierei, venituri sporite care vor putea fi utilizate pentru a investi in talent. Artistii de renume pot beneficia de pe urma muncii lor, de-a lungul intregii vieti. Acest lucru este cu atat mai important azi, cand serviciile digitale licentiate fac ca muzica sa fie disponibila online. Prelungirea termenului de protectie reflecta si rolul important pe care artistii il joaca in succesul pieselor, micsorand diferenta dintre protectia oferita pieselor inregistrate si cea oferita compozitiilor muzicale”.

Mai multe amănunte, citiţi pe blogul lui Florin Chilian.

O părere la “Florin Chilian nu renunţă la bătălia pentru drepturile de autor!

  1. Bibliotecaru

    Pentru versiunea cu 70 de ani înseamnă că drepturile de autor se prelungesc poate toată viaţa urmaşilor… Nu prea mi se pare corect. Eu cred că drepturile de autor sunt şi aşa foarte mult protejate timp de 50 de ani.

    Adică dacă vreau să fac un concert cu Cvartetul de Coarde numărul 2 în Sol Major, Op. 22 de Enescu trebuie să-i caut moştenitorii drepturilor sale de autor? E sinistru.

Lasă un răspuns