Bărbătușul îndrăgostit de picioarele Primei Doamne, într-un moment în care simțea nevoia unei ancorări, recidivează. Extazul orgasmic e provocat, de data aceasta, de nominalizarea premierului. Niște laude mai grețoase n-am citit de pe vremea ziarelor comuniste. M-au șocat de-a dreptul, mai ales că, doar cu vreo trei ore înainte, mă încondeia cu mârșăvie, mizând pe faptul că nimeni nu se va duce să verifice un interviu publicat cu vreo trei săptămâni în urmă.
E vorba de interviul luat de mine Elenei Udrea, în momentul în care s-a vehiculat informația ”pe surse” că aceasta ar fi adevărata patroană a Evenimentului zilei și nu jurnalistul Dan Andronic. Am vrut să lămuresc acest aspect, să rămână consemnat răspunsul Elenei Udrea, dar și să aflu cât mai multe lucruri despre faptele conținute în cele trei dosare penale de la DNA. Discutasem despre asta cu echipa mea, așa cum se face într-o redacție serioasă. Ei bine, aflu marți la prânz, de pe site-ul la care lucrează Dan Tapalagă, că Bărbătușul din Copșa Mică mă umple de…negru de fum, zicând că i-am luat ”în genunchi” un interviu Elenei Udrea. Nu scrie că nu i-a placut interviul, nu scrie că nu e bun, că habar n-am de tehnicile jurnalismul etc. Aș fi înțeles, era o opinie, aș fi reflectat…
Ticălosul îmi agață, însă, o etichetă de obediență, pe care, totuși, aș fi ignorat-o. Nu sunt adepta plesnelilor între colegi de breaslă în spațiul public. În privat, i-aș fi spus să revadă întrebările pe care i le-am pus Elenei Udrea, dar și să-mi indice pasajele în care a ”executat-o” el pe Udrea atunci când a avut-o în redacția sa, imediat după prima arestare. Câteva ore mai târziu, i-am citit însă textul despre premierul Cioloș. Text de bun venit, în loc de pâine și sare și adunat de scame de per ever. De mare angajament, Tapalagă! Demn de a rămâne în istoria de exemple ”așa NU”! Asta m-a făcut să-mi încalc principiul și să reacționez tot public la mizeria scrisă despre ”redactorul șef Simona Ionescu”.
Recidivele ziaristului Dan Tapalagă, de fiecare dată când apare în peisajul politic un om de dreapta care deține puterea, trădează pofta slugii de a fi invitată la masa stăpânului. Îl mână nu doar nevoia de a fi băgat în seamă ci și rezolvarea unor interese. Pe unele dintre ele le cunosc și eu, căci informațiile astea circulă repede în lumea mică a presei. Nici nu le voi dezvălui, dar un lucru îmi dă dreptul să-mi motivez revolta față de acest jurnalist care prea își permite să-și terfelească în public colegii din presă: cariera mea n-a cunoscut niciodată compromisul de a mă înrola în echipa unui politician pentru un job de unde să-mi aranjez interesele pentru familie și nici n-am scris osanale la adresa nimănui. Se poate verifica în colecțiile ziarelor la care am lucrat (întotdeauna ajunse ca numărul 1 pe piață!) și pe blogul meu, deschis în 2007, când eram o mână de oameni în spațiul virtual. Se aude, deontologule Dan Tapalagă? Mai concret: Nu ești tu în măsură să pui etichete, nimic nu te recomandă!
Cum ți-a dictat ție muza să scrii asta, Tapalagă, la nicio oră de la desemnarea lui Dacian Cioloș?! @Cu Dacian Ciolos m-am intalnit prima data in ianuarie 2008, dupa numirea sa la agricultura in guvernul Tariceanu. A fost singurul ministru care mi-a lasat o excelenta impresie iar la imaginea de atunci n-ar fi multe de adaugat, in afara de cateva bile albe in plus. Si-a pastrat intacta imaginea de tehnocrat, oricat au incercat partidele sa-l atraga in jocul lor.
@Ciolos reprezinta, fara indoiala, cea mai buna alegere pe care presedintele Iohannis o putea face in contextul dat.
@La scurta caracterizare facuta in urma in ianuarie 2008 nu am nimic de adaugat, nimic de retras. Dacian Ciolos a ramas congruent cu personajul de acum opt ani. „Acesti administratori solari rasar atunci cand totul pare pierdut. De unde vin ei? Cine ii impinge in fata? Ii genereaza insusi sistemul, cand ajunge la un pas de implozie? Ii dibuieste si scoate la lumina o mana salvatoare din afara? (…)Va fi si soarta lui Dacian Ciolos, un Macovei al liberalilor in varianta masculina. (…) Cu aerul sau de functionar posac si pus pe treaba, Ciolos are ceea ce aproape toti ministrii liberali au pierdut demult: credibilitate in tara si la Bruxelles. Lui Ciolos, ca si lui Macovei, ii lipsesc insa instinctele politice necesare supravietuirii in viesparul politic de la Bucuresti.”
@Avantajele lui Ciolos sunt evidente – profesionalismul, onestitatea si capacitatea administrativa dovedita in portofolii importante – insa vulnerabilitatile sale au ramas aceleasi. Este genul de tehnocrat desavarsit, detestat de partide (…)
@In fine, presedintele Iohannis isi ia pe semnatura un guvern. De performanta lui depinde de acum incolo mandatul sau. Epoca presedintelui spectator tocmai s-a incheiat. Daca Guvernul Ciolos trece si de Parlament, Iohannis inregistreaza prima victorie cu adevarat importanta din cariera.
Deci, bifat noul premier (rămas ”congruent”), bifat fostul angajator de la Justiție (ca mulțumire), bifat și președintele Iohannis (ca învingător). Ai uitat-o pe Doamna, Dane, sau pregătești ceva special pentru sezonul toamnă-iarnă, căci pas cu pas se poate ajunge și de la Apel la Supremă?