La moartea lui Sergiu Nicolaescu

Am fost primul jurnalist care a aflat in aceasta dimineata ca Sergiu Nicolaescu s-a stins, de aceea Evenimentul zilei a fost primul care a dat stirea. Nu-i o mare performanta jurnalistica, dar avansul de timp iti permite sa pregatesti urmatoarele stiri despre subiect, astfel ca cititorii EVZ sa fie in permanenta primii informati. Acest lucru intr-adevar conteaza si face diferenta.

A fost o zi agitata, cu un subiect trist  despre un mare om de film cu o viata in lumini si umbre. Mi-am expus opinia in editorialul de maine din Evz – „Sergiu Nicolaescu, intre arta si propaganda”.

In fond, Sergiu Nicolaescu a fost unul din milioanele de romani care au avut de ales, in anii dictaturii, intre a face film asa cum avea el in cap (dupa model hollywood-ian), acceptand in schimb anumite influente comuniste, sau refuzand  promovarea ideologiei ceausiste si adio filme si vedetism! Poate, din acest punct de vedere, seamana foarte mult cu Adrian Paunescu. Ambilor, insa, nimeni nu le poate contesta talentul. Fara acesta, niciunul n-ar fi fost mari oameni in istoria culturala a acestei tari!

Dintre toate cate le-am auzit astazi mi-au atras atentia:

– descoperirea unui fiu nelegitim

– decizia de incinerare care exclude acum slujba de inmormantare, dupa ultima decizie a Sfantului Sinod

– afirmatia lui Nicu Covaci ca ar fi fost scos numele formatiei Pheonix de pe genericul filmului Nemuritorii de catre Sergiu Nicolaescu

Habar n-am daca Nicolaescu are sau nu un fiu nelegitim si nici nu stiu ce pozitie s aadopt in legatura cu decizia Bisericii (mi se pare doar ca ar pierde la bani), dar in privinta lui Nicu Covaci lucrurile sunt clare pentru toti din generatiile de la 80 la 35 de ani: fugeai din tara, regimul lui Ceausescu iti confisca tot si, daca erai artist, scriitor, pictor te stergeau de peste tot; nu mai existai. Deci nu Sergiu Nicolaescu l-a facut nevazut.

5 păreri la “La moartea lui Sergiu Nicolaescu

 1. Sibilla

  Fără să scormonim …
  Sunt copilași care mor în incubatoare, sunt incinerați, nu primește mama, familia, vreo urnă cu ceva… rămâne un suflet în suflet, rămâne amintirea, lacrima, iubirea, înțelegeți ? IUBIREA și zic că sufletele se întâlnesc atunci când le e dat să fie întâlnite, chiar dacă trupul copilașului a fost incinerat, c-așa fost-a ” practica ” / ” politica ” iar mama ” merge ” creștinește-n pământ cum ziceți mulți . Știți că NU există din partea BOR vreun interes să nu spun vreo slujbă pentru sufletele care se duc în Cer … ??? M-am cam convins și scârbit de așa zis ortodoxismul de spectacol… Doamne, multe suflete rătăcite în încă trupuri se erijează-n judecători, în modele de… ” moralitate ”….
  Indiferent unde mi-a fi să hodinesc, sufletul meu va fi LIBER să întâlnească pe cine Doamne, Doamne sunt convinsă că va îngăduii să mângâie ! Sunt mamă de îngeraș pe pământ ȘI îngeraș în Cer și nu vorbesc cu păcat, ci ca să mai punem o basma pe gura slobodă și vorbele necugetate ale unor….” ortodocși ”…
  PE MINE UNA, SĂ MĂ SCUTEASCĂ TOȚI ” ORTODOCȘII ” CARE AU CA ” MODELE ” BOR CÂRMUITĂ DE PREADRĂCITUL daniel, UNS DE MASONI, PUNCT.

 2. Sibilla

  nu e locul potrivit, dar…
  voi spune ca întotdeauna lucrurilor pe nume : M-AM SĂTURAT DE ” BULANGIUL POLITIC ” PE CARE-L DOARE-N FĂLCI DE SOARTA CĂRĂȘENILOR, AYATOLLAHUL FRUNZĂ”VERDE” CARE DOREȘTE DOAR CONTROL TOTAL, ACEST SPECIMEN TRIST ȘI BUN DE NIMIC CU CARE DEFILEAZĂ PN-L, DIN PĂCATE… M-AM SĂTURAT ȘI MI-E SILĂ DE BULANGIU ȘI DE GAȘCA SA DE PENALI ȘI ȚUCALARI DE INEL MASONIC ! NU-L MAI VREA CARAȘUL , GEABA MINTE, SCHELĂIE ȘI SE MINTE, TRISTUL, POSEDATUL !!
  http://www.argument-cs.ro/content/frunz%C4%83verde-%C5%9Fi-stepanescu-se-%C3%AEnfrunt%C4%83-din-nou
  TIRI bă-SECU TIRI FRUNZĂ”VERDE”, TOT UN DRAC, ACELAȘI GHEM !!

Lasă un răspuns