Presedintele il vrea la putere pe Blaga!

Eu am mai zis si inca asta cred: ca va castiga partidul Vasile Blaga! Acum, dupa discursul emotionant al lui Traian Basescu, cu ”lacrima christi” in coltul ochilor si in podul palmei, cred si mai tare in logica acestei ipoteze.

Traian Basescu a spus doua lucruri in mesajul sau adresat liderilor si membrilor patidului care l-a propulsat presedinte si care-i va mai da sansa puterii in urmatorii ani: vreau sa continuati si vreau sa nu spargeti partidul (asa cum s-a intamplat cu FSN)!

Ca sa indeplineasca aceste deziderate, PDL trebuie sa-l lase pe Boc premier. Iar partidul, care-l vrea (conform sodajelor) in frunte pe Vasile Blaga, nu se va rupe daca acesta va fi ales. Fiindca acei care nu vor pleca, ascultand povata lui Traian Basescu, vor fi, categoric, doar cei din aripa Udrea-Boc.

E doar o ipoteza. Maine vom vedea daca se va confirma sau daca PDL se va indrepta spre altceva.

Up Date:

Alti colegi relateaza de la fata locului:

Ce a vazut Eugen Istodor la Conventia Nationala a PDL

Up Date2:

Interesanta de citit pozitia lui Traian Ungureanu, dupa discrsul presedintelui!

Atentie, toti liderii PDL au accentuat, in discursurile lor, activitatea si calitatile de premier ale lui Emil Boc, nu cele ale conducatorului de partid. Adica, tocmai ce se voteaza, ce se alege.

Up Date3:

Discursul Elenei Udrea. Radem, o criticam, o banuim de multe rele. Dar are stofa de politician si ambitie de a evolua cat casa! Urmarind-o pe scena, in timpul discursului, am convingerea ca nici echipa din spatele mega-emisiunilor de la ProTv n-ar fi pregatit-o mai bine!

Up Date4:

Colosal! In timp ce Blaga isi tine discursul, Paleologu se dedulceste cu ciocolata Milka! Ba imparte si in sala. Apoi isi linge degetele! Pinalti a venit din banca ca sa ia si el o tableta! :)))))))

Blaga a avut un discurs pentru partid, pragmatic, cu destule critici acide. A smuls si multe aplauze. Mult mai multe decat se astepta Boc, fapt care l-a facut sa stea mai mult cu ochii in tavan. Reactia salii i-a dat clar de gandit. Sa vedem, sa vedem ce-o sa iasa!

Up Date5:

Discursul lui Blaga a fost bun si ceea ce trebuia – o radiografie a guvernarii Boc. Radiografie care a dat satisfactie presei si electoratului ca tot ce criticau s-a spus si de catre unii portocalii. Acum s-a si inteles de ce greii n-au iesit la tv atata timp. Se pregateau de mazilire. Eu, de pe margine, zic ca au strategie…

Au trecut la vot, ora 18.30.

6 păreri la “Presedintele il vrea la putere pe Blaga!

 1. Bibliotecaru

  Eu am văzut lacrima prezidenţială în timp ce domnul Videanu râdea din toată inima şi aplauda ritmic. După momentul punctat cu aplauze, cei care au râs discret au fost mult mai mulţi.

 2. Simona Ionescu Autor articol

  Biblio, am citit si mesajul lasat lui Istodor si mi se pare ca tu pariezi pe Boc. Sa vedem…

 3. Felix-Gabriel Lefter

  Băsescu e expert la minciuni. Eu cred că a lăsat să se înţeleagă că e cu Blaga, pe sticlă, iar în spate ameninţa că dă de pământ cu cine nu votează Boc.
  Aş mai paria că îşi ia ţeapă. Se va scinda PD-ul şi li se va sufla cenuşa-n vânt.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Felix, e posibil, dar atunci are un alt scenariu pregatit, cred eu mult mai nasol, mai ”sangeros”. Oricum, mie mi se pare ca stapaneste situatia cel mai bine. Sa-l auzim pe Blaga!

Lasă un răspuns