Un informator cu reale calitati: Soby Cseh

„Este un informator cu posibilitati informative, sincer, cinstit, atasat de organele noastre”

Asa il caracteriza pe celebrul cascador Soby Cseh securistul care-l exploata in anii dictaturii. Incredibil! Inca un mit spulberat in moralitatea personajului. Extrem de trist, pentru oamenii care l-au admirat, sa aiba acum in fata un turnator ordinar. Iata ceea ce publica jurnalistii site-ului Anchete online:

„O alta nota informativa din data de 3 ianuarie 1978 a fost identificata intr-un dosar deschis unui cascador de la Circul de Stat. Astfel, Szoby Cseh enumera o serie de cascadori “pe care-i consider ca ar avea intentia sa plece din tara”, printre care si “S.A., care mereu spune si crede si acum ca dincolo ar fi raiul pe pamant”. Ulterior, cascadorul a dat si alte informatii privind intentiile colegului de a pleca in strainatate, precum si faptul ca acesta il considera pe Szoby vinovat de situatia cascadorilor din tara. “Cat de bine o duc aia (cascadorii fugari) si cat de prost noi! Ca daca nu eram eu sa-i ametesc cu vorba poate erau dincolo”.


3 păreri la “Un informator cu reale calitati: Soby Cseh

  1. Bibliotecaru

    Cum ajung astfel de documente în mâna ziariştilor. Sunt de părere că jurnaliştii trebuie să publice astfel de informaţie, dar, pe de altă parte, nu ar trebui ca o mână pricepută să hotărască dosarul cui iese la iveală şi dosarul cui stă sub perdeluţă, neştiut. Aici e o problemă…

Lasă un răspuns