Cum ma las eu de fumat fumand

Mi-am luat tigara electronica fiindca nu vreau sa ma las de fumat, dar nici nu vreau sa ma mai intoxic si sa tot ard banii. Va anunt ca, de joia trecuta (20 ian) nu am mai cumparat tigari. Aveam atunci un pachet neinceput. Pe care l-am terminat abia azi (26 ian). Inainte, nu-mi ajungea o zi. O adevarata aventura, insa, si cu tigara asta electronica. La cererea apropiatilor, o sa ma apuc sa povestesc , aici, experienta.

Am inceput aventura intr-o doara. Ce-ar fi sa incercam si noi sa vedem cum e cu tigara cu aburi? Nu putem sa ne lasam de fumat, dar macar sa subtiem consumul! Am decretat: de cafea si tigare nu ne putem lasa. Le-am rarit de cand a venit frigul, fiindca in redactie nu se fumeaza, dar recuperam acasa.

Miercurea trecuta am rupt pisica. Pe la pranz. Colega mea, Anca, a deschis un site cu tigari electronice. Primul lucru hotarat: sa o luam pe cea mai ieftina, ca daca nu ne place, nu ne obisnuim, e o porcarie etc, sa nu plangem dupa bani. Am ales pachetul de 49 de lei, de pe site-ul firmei din Timisoara. Cutia era formata din tigara propriu-zisa, un atomizor (habar n-aveam atunci ce inseamna!), o cutie cu 10 filtre (sau cartuse) si incarcatoare de priza, la masina si la computer (USB). Sticluta cu aroma (de fapt, sucul de nicotina de pus in tigara) se vinde separat, 15-25 de lei, in functie de cantitate.

Dupa ce ne-am documentat noi cu oferta, am trecut la intocmirea listei de comanda. Am pus si ceva consumabile pe langa pachetul-standard, in total 7 bucati, fiindca s-a mai bagat o colega in joc, pentru ea si sot. Eu, 3, ca am inclus-o si pe fii-mea,iar Anca, doua in cuplu. Va spun toate astea, fiindca sunt importante pentru viitorul povestirii. Vineri dimineata ne-a sosit comanda la redactie. Fara taxa de transport de 25 de lei, fiindca am cumparat mai mult de 4 pachete.

Prima tigare ne-a placut. Avea un gust dulceag, desi aroma comandata era de Malboro. Si a doua si a treia au fost ok. Aventura a inceput cand am constatat ca ne livrasera marfa fara manuale de utilizare. Ne-am conectat pe net la site-urile de specialitate, dar cine avea timp sa citeasca tot? Si-apoi, ne demoralizau si mesajele lasate de unii postaci care spuneau ca au aruncat tigarile dupa 2-3-4 zile. Urma un weekend in care nu voiam sa fumam mai mult de 3-4 tigari adevarate pe zi. Nici eu, nici Anca, nici Luminita nu ne propusesem sa ne lasam de fumat. Lucrul interzis n-avea de ce sa ne obsedeze.

Va povestesc maine cati am continuat, cati au abandonat si ce necazuri ne-au facut tigarile electronice. Desi n-au jar, eu m-am ales cu o arsura la deget.

6 păreri la “Cum ma las eu de fumat fumand

  1. Pingback: Costandin 2 | Blogul lui Nea Costache

  2. matilda

    De foarte multă vreme îmi propun să mă las de fumat, dar mă las de… promisiune după două ore !
    Îţi doresc succes !!!

  3. Simona Ionescu Autor articol

    Matilda, secretul e sa nu vrei sa te lasi de fumat. Asa ca nu-ti propune nimic. Asta scriu si aici: nu ma las de fumat decat fumand! Deocamdata am eliminat mult-mult gudron si alte alea toxice si fumez tigara cu aburi!

  4. Bibliotecaru

    Ţigarea cu abur nu vă va ajuta să vă lăsaţi de fumat, dimpotrivă, vă va întreţine nevoia de fumat. Când te laşi de fumat există o primă „spaimă” de o săptămână sau două în care organismul intră în sevraj după nicotină. Aceasta este perioada uşoară a lăsării de fumat. Partea grea urmează, sevrajului şi este legată de uitarea mecanismelor şi ticurilor legate de fumat. Timpul folosit în trecut pentru fumat este foarte greu de ocupat. E greu să nu fumezi când lucrezi, e greu să nu fumezi când te uiţi la TV, e greu să nu fumezi când aştepţi să se întâmple, e greu să nu fumezi dimineaţa, când bei o cafea sau un pahar de coniac… Abia după doi ani lucrurile intră, treptat, în normal. Avantajul cel mai mare al ţigării este că-ţi ocupă timpii morţi şi nu de lasă să te plictiseşti.

  5. Simona Ionescu Autor articol

    Biblio, si de ce crezi ca vreau eu toate astea? Tocmai asta spun: nu vreau sa ma las de fumat! Nu pot sa ma dezbar de gesturi, de suetele cu prietenii la tigara et, etc. Doar ameliorez efectele unui viciu. Nu vreau sa ma chinui si nici altora nu le recomand asta prin ceea ce scriu!

  6. Pingback: Cum să mă las de fumat?

Lasă un răspuns