Vai, ce legi avem pentru şoferi!!!

Nu-mi vine să cred că toată lumea – realizatori tv, politicieni, invitati diverşi (nu „divertişi”!) se miră că şoferul care a lovit pe zebră căruciorul cu fetiţa de un an şi şapte luni a rămas cu permisul în buzunar! E o practică atât de vecheee….o ştiu toţi şoferii şi jurnaliştii şi politicienii, căci au mai fost cazuri de „VIP-uri” care au făcut victime pe şosele. De ce afişează acum sfânta indignare, de ce îi trag la răspundere pe poliţiştii de la Rutieră, de parcă ăştia ar face legile, zău dacă înţeleg!? Sau înţeleg că-i vară şi o râţoială în direct (am văzut pe Realitatea) la şeful Circulaţiei face mai mult rating decât o dezbatere cu specialişti asupra procedurii impusă de jurişti şi  parlamentari. Of, sfântă ipocrizie! Cum de apar şi stau cuminţei în studio politicieni care au votat legile, fără măcar  să explice ce s-a avut în vedere când s-a decis să rămână cu drept de conducere şoferul, autor de accident cu victimă? Cred că România asta se topeşte. Şi începe cu creierul.

PS   Cinstit, cred ca Sergiu Toader, bossul de la Realitatea, e în concediu. Mult mai profesionist au abordat tema colegii de la „Gândul”. Ei semnalează că cei mai mulţi şoferi care au făcut ravagii sunt cadorisiţi de judecători cu condamnări cu suspendare!

7 păreri la “Vai, ce legi avem pentru şoferi!!!

  1. Pingback: Has Google Lost its Net Neutrality Cred? – InternetNews.com - Most hotest, Most latest Sci/Tech News Online - Top Sci/Tech News Online – Online News 28

  2. Bibliotecaru

    Eu nu ştiu ce decizie va lua instanţa în condiţiile codului penal, dar Codul Rutier (dacă între timp nu a fost schimbat) spune foarte clar:

    Art. 100. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
    (…)
    (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
    b ) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati In traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

    Poate că totuşi între timp s-a schimbat Codul Rutier (nu sunt şofer şi nu m-a interesat foarte tare), dar dacă nu s-a schimbat, 30 de zile avea permisul suspendat chiar şi dacă nu lovea căruţul. Eu nu pricep cum i se poate da permisul?

    Unde anume este legea devină? Evenimentul a fost filmat, au existat şi martori la faţa locului, nu poate fi contestat în nici un fel…

  3. Simona Ionescu Autor articol

    Biblio, e vorba ca permisul se suspenda, dar procedura e ca soferului i se da o „dovada” cu care poate circula inca 15 zile. In acest timp, „organele” fac cercatari, iar soferul depune contestatie. Solutia o da procurorul in cazul accidentelor cu victime (indiferent de gravitatea lor). Tot procurorul poate prelungi „dovada”. In cazul celui din Caransebes, nu se mai pune in discutie acest aspect, fiindca omul e arestat. Dar in cel al soferului din Bistrita, asa se intampla. Iar, daca, parintii copilului cad la intelegere cu soferul (micuta sa nu aiba traume majore, care necesita multe zile de spitalizare) si isi retrag plangerea, soferul nu raspunde penal. Uita-te in tetul de mai sus, ca se vorbeste de „contraventie”, nu de „infractiune”!

  4. Argusdre

    Exista vreun domeniu in Romania, in care sa-si fi bagat coada politicienii si care sa mearga bine ? Bineinteles ca nu..Cu ageamii, escroci si hoti nu se poate conduce in mod normal o tara ci doar se poate fura si distruge bucata cu bucata…
    Pe prim plan a fost si este intoatdeauna interesul politicianului si doar atat si asta-i cauza tuturor relelor…

  5. Simona Ionescu Autor articol

    Argusdre
    Hai, sa fim drepti si sa spunem ca legile ajung sa fie votate de politicieni dupa ce sunt inaintate propuneri venite de la institutii ale statului sau chiar ONG-uri. Aceste proiecte ajung pe masa unor juristi cu patalamale la mana, din Comisia juridica, care fac modificari sau adaugiri, si abia apoi li se distribuie paralmentarilor. Deci, care-s vinovatii?
    Referindu-ne strict la cazul acestei „dovade” de 15 zile, orice jurist va spune ca s-a avut in vedere prezumtia de nevinovatie si evitarea unor abuzuri din partea politiei. Ce nu inteleg eu e de ce se tipa azi, cand aceasta practica e de ani de zile?!

  6. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Vedi Venezia, la Serenissima Regina del Mare!

Lasă un răspuns