Aduna semnaturi pentru ca Procuratura sa redeschida ancheta

Revin la tragica poveste a lui Drasius Kedys, lituanianul care a ucis doi demnitari din tara sa, dupa ce a aflat ca acestia ii batjocorisera fiica de 4 ani. Cei care nu sunteti la curent, puteti citi aici sau aici sau aici. Sambata, rudele si prietenii l-au comemorat pe Drasius la mormantul sau, sora lui sustinand cu tarie ca fratele ei a fost executat de pedofilii din reteaua din care faceau parte si judecatorul si functionarul public Usas, cei care au abuzat-o pe fetita.

Sambata, era onomastica lui Drasius si cei apropiati i-au dus flori, lumanari si mesajele primte de la cei mai constanti sustinatori din lumea intraga. Printre aceste mesaje e si cel al Mihaelei Spain, o tanara care urmareste forumul de discutii a fanilor lu Drasius din intreaga lume si care ma tine la curent cu tot ce apare nou in acest caz.

foto mihaela spain
Mihaela imi spune ca grupul de protestatari impotriva autoritatilor lituaniene, acuzate ca nu au gestionat cum trebuie ancheta, aduna semnaturi pt a-l exhuma pe Drasius. Cu totii cred ca el a fost ucis si nu ca a murit de frig intr+o padure, dupa o betie crunta, asa cum sustine Procuratura. Lituanienii au pus un cort pe strada, arata pozele de la morga trecatorilor si aduna semnaturi, pentru a demonstra ca Drasius – Eroul lor a fost omorat. De altfel, si raportul medico-legal, publicat de media din Lituania, arata ca din picior i s-a scos o bucata de os, piciorul i-a fost rupt, corpul este plin de vanatai, zgarieturi, nasul rupt, iar in corpul lui s-a descoperit un coctail de antipsihotice care se folosesc numai in spitalele de psihiatrie. Rudele si preietenii lituanianului sunt siguri ca acesta a fost capturat de reteaua de pedofili si inchis intr-un spital de psihiatrie si a fost indopat cu medicamente, apoi ucis. Ipoteza a fost avansata de un psihiatru si imbratisata de o parte a presei. Procurrii insa nu par sa avanseze cu ancheta in directia asta si raman la parerea ca atat moartea lui Drasius, cat si a lui Usas au fost accidentale.
Fetita lui Drasius se afla in grija parintilor sai, iar mama ei o intalneste din cand in cand. Ca si in Romania, opinia publica dezbate foarte tare subiectul pe site-uri, bloguri si forumuri, dar ce e foarte interesant e amploarea pe care a luat-o cazul la nivel european.comemorare lituanian

O părere la “Aduna semnaturi pentru ca Procuratura sa redeschida ancheta

  1. mihaela

    Citesc si recitesc stirile pe aceasta tema, am vazut secvente din casa bunicilor fetitei, cu urlete si lacrimi, atunci cand mama ei a incercat din nou sa o ia, anul acesta , in Martie si ma infior cand vad ca nedreptatile merg inainte. Daca eram mama fetitei incercam sa imi impac fiica, nu sa ma uit la ea cum se lipeste de bunica si tipa „te urasc, pedofilo!’. Asta nu spune nimic autoritatilor? Daca vor sa o redea mamei ca sa fie o tinta mai usoara in planul de a le ucide pa amandoua? Pana la urma mai e un suspect pe care inca nu l-a identificat nimeni si Deimantela poate sa il recunoasca oricand. Pentru pedofili, cel mai sigur este la inchida gura amandurora. Am vazut solidaritatea lituanienilor si nu cred ca vor renunta la lupta inceputa de Drasius si o vor apara pe fiica lui cat va fi nevoie. Nici noi, restul oamenilor, nu putem ramane nepasatori la aceasta drama, care se poate repeta sau intampla oricui, asa ca ce putem face este sa strangem semnaturi si sa comemoram ziua de nastere…sau moartea acestui tata, in fata Ambasadei Lituaniei de la Bucuresti, de fiecare data. Sa vada autoritatile corupte si cinstite ca asemenea act de curaj nu se uita. Nu se poate uita. Pentru Drasius. Pentru Deimantela.

Lasă un răspuns