Basescu, discurs din altar – Dezbaterea de duminica

Hai sa ne intoarcem nitel la dezbaterile noastre de duminica! Sa dezbatem vizita de azi a presedintelui Basescu la biserica din Slobozia, unde a fost invitat pentru a participa la instalarea Episcopului Vincentiu Ploiesteanu. Era normal ca presedintele sa tina un discurs, din fata altarului, enoriasilor prezenti in biserica sau  nu? Se poate numi asta campanie electorala sau e o exagerare?

9 păreri la “Basescu, discurs din altar – Dezbaterea de duminica

 1. Marius Mina

  Incet dar sigur ma cuprinde scarba eterna , sa-i lasam lui Baseku bisericile si noi sa mergem in parcuri .
  Ma intrebau niste amici de ce nu mai merg la biserica….pentru ca d’aia!

 2. Lucia Verona

  Nu ştiu prea bine obiceiurile creştin-ortodoxe. S-or fi contaminat de la anglicani unde şeful statului (regina) este şi şeful bisericii? Dar, mi se va spune, Băsescu nu e regină. Din această dilemă nu puteţi ieşi.

 3. simona_ionescu

  Da, Vania, dar tu erai o vocea autorizata, cel putin de o parte…Ne puteai lumina intr-un fel. S-a vorbit la tv mult pe subiect si, uneori, cu prea multa patima. Ma gandeam ca era bun acolo un Onici, sa le rada o concluzie, asa cum stie el!

 4. Vania

  Păi, ce să fi spus? Nu s-a petrecut nimic nelalocul său. Acum, cât de sincer evlavios este domnul Băsescu, putem să presupunem, dar asta nu-l împiedică să participe la ce slujbe doreşte şi, dacă i se îngăduie, să şi vorbească.

  Zilele astea am văzut că nu se prea ştie ce-i amvon, altar, solee, cine poate vorbi în biserică şi când…
  Oricum, Patriarhul mi-este tot atât de drag ca şi domnul preşedinte, socotind că au amândoi tot atâta legătură cu Ortodoxia…

 5. Bibliotecaru

  Biserica este o formă primitivă a statului. De când a apărut statul s-a bazat pe biserică pentru a-i supune poporul şi a inocula ideea ce şefii sunt necesari. Hai să nu ne minţim, cu puţin efort preşedintele poate ajunge Comandant Suprem al Armatei Domnului.

Lasă un răspuns