Ce faci cand un ziarist n-are chef de munca?

Weekendul asta e de…scoala! Cursuri de „managementul echipei”. Poate gasesc aici raspuns de la specialist ce se poate face cu un ziarist care nu mai are chef sa munceasca de vreo luna, lasandu-si colegii sa se zbata sa-i acopere si lui partea, apoi dispare trei zile, inchizandu-si si telefonul! Nu-i indragostit, nu-i bolnav, n-are probleme deosebite de noi ceilalti. Echipa e suparata, fiindca colegul nu e la prima criza existentiala. Al naibii studiu de caz! Doar injuraturile si blamarile sunt usoare!

7 păreri la “Ce faci cand un ziarist n-are chef de munca?

  1. Lucia Verona

    Există mai multe scenarii posibile:
    1. Are probleme de familie/personale/financiare/medicale
    2. Are o amantă/amant
    3. Are o lehamite/depresie/nevroză
    4. Are o ofertă mai bună din altă parte şi nu ştie ce să facă
    5. Pur şi simplu, astenie de primăvară

    Dacă e un ziarist bun şi această lună e o excepţie, cred că trebuie aşteptat să treacă. Înjurăturile şi blamările nu ajută în niciunul din cazurile de mai sus. Un psiholog, poate. Sau mama lor, adică tu 🙂

  2. Bibliotecaru

    Atunci când întrebarea este în regimul interacţiunii angajator-angajat… răspunsul este, întotdeauna, în Codul Muncii.

    TITLUL XI – Răspunderea juridică
    CAPITOLUL 2 – Răspunderea disciplinară
    Art. 264. [sancţiunile disciplinare]
    (1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
    a) avertismentul scris;
    b) suspendarea contractului individual de muncă pentru o perioadă ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare;
    c) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
    d) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
    e) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
    f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
    (2) În cazul în care, prin statute profesionale aprobate prin lege specială, se stabileşte un alt regim sancţionator, va fi aplicat acesta.

  3. gogu

    Am avut si la noi un caz. Daca il ierti o data, il ierti de doua ori, va zice ca ii tine si face si a treia oara.Inteleg ca nici acest ziarist nu e la prima abatere. Nu-si respecta nici colegii, daca n-are chef de munca si nu vine la serviciu. La mine in firma nu l-au tolerat.

  4. pop florin

    poate ca are nevoie de niste incurajari…adevarate…dupa ce in ultima vreme a primit numai reprosuri…

  5. Razvan Pritu

    simplu: postezi pe blogul personal dilema cu pricina (dar cu bataie), omul citeste, se simte vizat ca nu e prost si se apuca voiniceste de munca.

  6. simona_ionescu

    Razvan, chiar asa! Am postat pe blog dilema, iar omul m-a sunat ieri. Trebuia sa fie insa in redactie, fiindca isi terminase concediul de odihna. N-a avut chef sa o faca, dar a reactionat cand a vazut postarea de blog. Si mi-a zis ca vrea sa se intoarca. Numai ca, in acest moment, nu mai manageriez eu situatia, asa cum e firesc intr-o companie serioasa. Aici, unde se editeaza zilnic, nu poti veni la serviciu cand ai chef. Deci reactia a venit, deocamdata telefonic. Urmeaza decizia celor in drept.

Lasă un răspuns