Dezbaterea de duminica – sesiunea de toamna

Salariile profesorilor 

Gata, a trecut vacanta si ne-am adunat pe langa calculatoare! Sa dam drumul dezbaterilor de duminica, pentru a ne lumina unii pe altii asupra unor probleme cotidiane. Hai sa vedem ce-i cu cresterea asta de salarii.

1. E bine sau e rau sa se majoreze salariile profesorilor in acest moment?

2. Un pronostic: promulga legea de majorare presedintele Basescu sau nu?

12 păreri la “Dezbaterea de duminica – sesiunea de toamna

 1. Mos Califar

  1.Nu e nici bine, nici rau: ar fi o crima fiindca ar genera cereri/greve in lant la bugetari.Deja unii vor 60%. Pe ce lume traim ? In plina recesiune ne trezim ca luam masuri inflationiste?! Suntem nebuni ?
  2. O promulga sau nu, CC n-o aproba.Nu specifica sursa de finantare. Si cum se poate trage de timp cu ea pana dupa alegeri, viitorul guvern cu legea asta APROBATA e MANCAT DE VIU.

 2. Bibliotecaru

  1. Salariile, toate salariile, ar trebui scăzute, drastic. Cu 90%. Dacă pentru o creştere salarială există o dramă atât de mare, pentru o scădere drastică probabil că bucuria va fi fără seamăn.
  2. Promulgă, cum să nu. Mai întâi aşteaptă decizia Curţii Constituţionale şi apoi promulgă. Preşedintele nu poate întoarce legea pentru că nu-i place, ci cu o justificare legală, ori, cu toată bălmăjeala, nu cred că această justificare există.
  Pe larg… http
  bibliotecarul.blogspot.com/2008/10/ntlnire-de-lucru-la-guvern-cu-o-singur.html

 3. simona_ionescu

  @Mosule,
  deja Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a anuntat ca va solicita cresterea salariilor medicilor daca se vor mari salariile profesorilor, functionarilor publici etc.
  In rest, de acord cu tine! Vai de guvernul care va veni, daca legea totusi trece la Basescu! Desi, stai sa-ti citez ce spunea un specialist de la BNR (eu am incredere in astia!): salariile pot creste, dar atunci nu inseamna ca vom mai vorbi de cresterea nivelului de trai!

 4. simona_ionescu

  @Yoda,
  doar UNELE salarii! Ce facem cu restul bugetarilor?! Vorba analistului economic Ilie Serbanescu, fost ministru: ”Parca nu suntem sanatosi la cap! Cand vedem ce se intampla la nivel mondial, noi dam lege de marire a salariilor bugetarilor!”

 5. Argusdre

  1.Nu este buna marirea pentru ca si asa inflatia a luat-o razna si ajungem acusi la leul ala usor si frivol precum o fosta suvita prezidentiala; deja leul nostru pluteste pe o mare de rahat si vom vedea noi scumpiri dar dupa alegeri.
  2.Basea, desigur ca va promulga legea, in primul rand pentru ca la o adica purceaua e moarta in curtea Parlamentului (aia 322),apoi nu vrea sa-i dea satisfactie lui Taricel la cererea sa si in final pentru ca grosul dascalilor sunt porticalii cu diplome.

 6. Oana

  Eu zic ca bine nu e in acest moment, dar deh, cine sunt eu? De promulgat, o da, doar suntem in an electoral. Pai nu?

 7. simona_ionescu

  Scuze, dar nu stiu din ce motive n-am putut sa intru pe blog ore in sir. Imi dadea „error 500”. Acum, dupa miezul noptii, e greu sa mai porti un dialog.

 8. Bibliotecaru

  De ce nu, oare nu toate guvernele au anulat ce au făcut cei de dinainte? Deja Emil Boc vorbeşte de o lege care să anuleze legea măririi salariilor. 🙂

Lasă un răspuns