De ce am semnat pentru Paul Goma

Am semnat, in urma cu vreo 8-9 zile scrisoarea deschisa pentru redarea cetateniei scriitorului Paul Goma. Iar azi, Alexandru Petria, initiatorul acestui document, ne-a anuntat ca subiectul a fost discutat in Parlament. Cititi aici!

De ce am semnat petitia in favoarea scriitorului Paul Goma?

Pentru ca este singurul dizident autentic pe care l-am cunoscut inainte de 89. Nu l-am intalnit niciodata, insa i-am vazut actiunile de sfidare a regimului sau am auzit despre ele de la un apropiat de-al sau, ruda cu o colega de-a mea.

Am vazut cerceaful atarnat de Goma, in semn de protest, la balconul blocului de la Complexul 33 din Drumul Taberei, pentru ca locuiam in cartier. Mi s-a povestit cum il pazeau securistii si cum ii convingeau pe oamenii care-l vizitau (poeti, in general) sa-l faca sa inceteze cu gesturile vizibile de protest si incitare. Noi, tinerii de-atunci (anii 70), ii admiram curajul si nu-mi amintesc ca vreunul din grupul meu sa-l fi considerat nebun. Asa cum am spus, pentru mine Paul Goma e singurul om pe care l-am vazut facand ceva public impotriva lui Ceausescu si singurul despre care mi s-a povestit ca a fost expulzat din tara. De aceea am semnat petitia lui Petria fara ezitare.

2 păreri la “De ce am semnat pentru Paul Goma

Lasă un răspuns