Ziaristii de la Cronica romana si statul, inselati de patron

Ceea ce semnalam aici, cu privire la situatia dezastuoasa de la ziarul Cronica romana, n-a ramas fara ecou, iar jurnalistii fara salarii din noiembrie 2010 au sanse sa-si regleze situatia. Sindicatul Mediasind s-a autosesizat si se implica in ajutorarea ziaristilor care sunt membri pentru recastigarea drepturilor.

Asa cum reiese din comunicatul de mai jos, patronatul de la Cronica romana si-a inselat angajatii, oprindu-le din salarii contributia pentru asigurarea de sanatate, dar banii nu i-a virat la CAS.

Cred ca si Clubul Roman de Presa, reprezentantul patronatului din breasla, ar trebui sa ia atitudine fiindca cei mai importanti proprietari din media – Adrian Sarbu, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu – care isi platesc darile catre stat, nu pot fi amestecati cu un mogulas de tipul celui de la Cronica romana!

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                                    11.07.2011

Cotidianul Cronica Română îşi bate joc de propriii angajaţi!

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de modul ilegal şi inuman în care patronatul cotidianului Cronica Română înţelege să-şi trateze propriii angajaţi. Potrivit sesizărilor primite din partea  membrilor Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, salariile nu au mai fost plătite  din luna noiembrie 2010!

De asemenea, există informaţii conform cărora societatea care editează ziarul, S.C. UBEMAR S.A., nu a plătit nici contribuţiile de asigurări sociale, aceasta figurând cu obligaţii restante la bugetul de stat. Potrivit informaţiilor apărute în presă, S.C. UBEMAR S.A. datorează la bugetul de stat 1.718.018 lei contribuţii de asigurări de sănătate, 1.340.857 lei contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută la angajaţi şi 4.646.097 lei dobânzi şi penalităţi.

Conform contractelor individuale de muncă, societatea a încălcat şi prevederile Contractului Colectiv de Muncă din mass-media, conducerea refuzând să plătească cuantumul salariului minim pe ramura mass-media, sporul de vechime, sporul de fidelitate, orele suplimentare şi zilele libere lucrate, etc.

Având în vedere aceste grave abateri de la legislaţia muncii şi pentru a soluţiona pe cale amiabilă acest conflict de muncă, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la FRJ MediaSind, a hotărât să sesizeze Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii, precum şi celelalte instituţii abilitate de lege în acest domeniu. În cazul în care membrii de sindicat nu-şi vor recupera drepturile cuvenite potrivit legii, vor fi declanşate şi acţiuni de protest.

FRJ MediaSind

Departament Comunicare

O părere la “Ziaristii de la Cronica romana si statul, inselati de patron

  1. vasile oana

    O doamne ! Oare credeti ca intereseaza pe cineva, de acei oameni stati linistiti ca nimeni nu va putea sa rezolve situatia de acolo RAZVAN SIDILARU are prea multe relatii si are spatele asigurat .Altfel cum dumnezeule nu-l intreaba nimeni de darile catre stat. Oameni buni treziti-va pana nu ramaneti cu buzunarele goale, dar degeaba va invata oamenii ca tot nu faceti nimic.Asteptati poate va pica din cer banii.

Lasă un răspuns