Victor Ponta, atac la Robert Turcescu

Aseara, la emisiunea lui Robert Turcescu si Ion Cristoiu de pe B1, am asistat la o noua repriza de furie la adresa jurnalistilor a lui Victor Ponta, unul din importantii lideri ai Opozitiei.

In ultimul timp, sunt tot mai dese aceste iesiri ale unui politician tanar, care tinteste spre varful puterii in stat. L-am vazut atacand-o neelegant, intr-o emisiune de la Realitatea, si pe Corina Dragotescu. Dar si alti moderatori au fost pusi la punct cam in acelasi mod violent. Stiu de presiuni facute de Victor Ponta asupra unor jurnalisti din sfera politica a presei scrise, doar fiindca el nu a fost de acord cu informatiile publicate.

Pacat ca tocmai un om al Opozitiei nu intelege ca presei nu trebuie sa-i pui botnita, indiferent daca iti convine sau nu abordarea unei teme. Jurnalistii pun intrebarile iscate la nivelul opiniei publice, iar politicienii (ajunsi pe scena tarii datorita electorilor) au datoria sa raspunda, sa lamureasca lucrurile intr-un mod civilizat. Rolul de procuror l-a descalificat aseara pe Victor Ponta in fata celor care l-au urmarit, fiindca sunt inca multi care asteapta de la el altceva decat inflexibilitatea celor de la Putere.

Fragmentul din emisiunea „Evenimentul zilei”, consemnat de Hotnews, dupa ce Robert Turcescu l-a intrebat pe liderul USL de ce, ca participant la fenomenul Piata Universitatii din iunie 1990, nu se delimiteaza de Ion Iliescu, ci continua sa stea cu el la aceeasi masa?

Victor Ponta: E un atac penibil Robert.
Catre Ion Cristoiu: Putea (nr. Robert Turcescu) mult mai mult pe vremea cand il cunosteam eu. De cand a plecat de la Realitatea. Ce sa-i faci? Echipa mai mica, meci mai slab…

Robert Turcescu: Victor, de ce te-ai suparat?

Victor Ponta: Robert, e o porcarie ce faci. Pe vremea cand lucrai la Realitatea si faceai o porcarie o faceai mai destept.

Robert Turcescu: Nu amesteca lucrurile.
Victor Ponta: Pai tu vrei sa ma judeci pe mine care am fost in Piata Universitatii…

Robert Turcescu: Ti-am spus ca nu te judec ci era vorba de o promisiune facuta de tine unor oameni din generatia ta.
Victor Ponta: Am fost in Piata si a afost cel mai rau lucru de dupa ’89. Dar ca in 2011..  Eu intotdeauna imi mentin promisiunile, iar spre deosebire de tine care n-ai fost in Piata, eu ma zbat ca in aceasta tara hotii si smecherii aia de la putere, pe care tu-i aduci in emisiune, se plece…

Victor Ponta a avut un schimb taios de replici si cu Ion Cristoiu, acesta din urma acuzandu-l repetat ca este „mereu iritat” si nerespectuos. „Va rog frumos sa ma lasati sa termin. Cu mine nu sunteti prieten ca si cu domnul Turcescu… Dumneavostra trebuie sa intelegeti ca atunci cand atacati pe cineva asteptam si dovezi. Suntem jurnalisti si trebuie se le cerem. Noi nu facem jurnalism urland la invitati oricat de mult si-ar dor unii”, i-a spus Ion Cristoiu lui Victor Ponta.

7 păreri la “Victor Ponta, atac la Robert Turcescu

 1. cristi

  Aici gresiti.Opozitia nu are cum sa puna presiuni pe zizristi fiindca nu are mijloacele.Singurii care fac acest lucru sunt pedelistii.

 2. Lucidu

  De fapt Pontulache a fost ,asa cum il stim ,cam fara de cojones . De ce spun asta ? Pt. ca i-a tratat f. multe minute pe cei 2 ipochimeni drept „jurnalisti” !Ceea ce evident chiar e o eroare .Un jurnalist adevarat nu accepta ,la un interviu cu presedintele tarii sale o lista cu intrebarile pe care ARE VOIE SA LE PUNA ! Un jurnalist adevarat isi face un planning propriu ,cu intrebari la obiect ,la realitatile cotidiene ,la ce inseamna cu adevarat misia suprema in Stat , neocolind niciun micron de suspiciune la activitatea respectivului !

  Sa-l intervievezi pe Chiombalac, ridicandu-i doar mingea la fileu ,si sa-i suntezi pe ceilalti din Opozitie cu intrebari tampit&cretinoide de genul :De ce stati la masa cu …X ??-cand X este liber ,neimplicat in niciun dosar penal ,o persoana respectabila, avand cazier curat ,este o alta proba a deontologiei murdare ,platita cu bani grei -asta a uitat Victoras sa intrebe :bai ,voi LaBe 1 t.v. si CanCan cu ce dovediti rentabilitatea respectivelor afaceri ???Aii ? Doar cu aia 300 mil. dollars furate de Paunesti de la Bancorex in ’95 ???Si cu fuguta in Hamerica ,cea degraba aparatoare de „ingineri financiari” ???

  Ca s-o scurtam ;e rau ca sefii opozitiei nu-i arata cu destu’ mai abitir pa pupinii astia gretosi&portocalii ,atunci cand motul cacatului e vita un interviu live cu Gadea ,Ciutacu sau Badea !!!

  Cine dracu’ e mai las si mai pisacios la retina ???Rusine Dan Voiculescu ,ca-i ramar The Only One care ma faci de …California !!!!Ca p-ailalti i-am aranjat cu mufa la …furtunul cu stipendii !!!!!

 3. Bibliotecaru

  🙂
  Am postat şi eu pe subiectul aceasta…

  Pe de altă parte, fără a lua apărarea domnului Ponta, doamnele, domnişoarele şi domnii din presa vizuală au început să nu mai aibă, de mult timp, o conduită deontologică.

  Sunt zeci de incidente absolut penibile între ziariştii audio-video şi diferite persoane (nu neapărat politice). Aceşti reporteri au căpătat un fel de aroganţă nefirească. Mulţi spun prostii incalificabile, alţii sunt direct tendenţioşi, alţii au un comportament necivilizat.

  Doamnă Ionescu,
  Ziariştii ar trebui să-şi aducă aminte că trebuie să respecte poziţia No Comment a celui intervievat. Un politician, chiar fiind salariat public, nu este obligat să răspundă atunci când cineva îi înfige în faţă un microfon, răspunsul instituţional obligatoriu se face în urma unei cereri scrise, peste timpul stabilit de lege (dacă nu mă înşel, este vorba de o lună), tot în scris. Reacţia agresivă din partea unui om politic este neplăcută, dar există o justificare, aceea a faptului că reporterii te aduc într-o stare de surescitare foarte mare.

  Domnul Robert Turcescu l-a introdus pe domnul Ponta pe drumul „Iliescu – Piţa Universităţii” după ce discuţia aceasta a mai fost pusă în scenă de mulţi alţii. Numai eu am văzut această „Încolţire” a domnului Ponta de patru sau cinci ori. Or domnul Ponta are dreptate pe fond, anume că nu are nici o legătură cu ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii.

  În acea vreme Guvernul era condus de FSN, adică de partidul de astăzi PDL. Domnul Ion Iliescu nu era membru de partid, Victor Ponta nu era membru de partid. Mai mult, domnul Ponta a fost unul dintre cei care au participat în Piaţa Universităţii împotriva domnilor Iliescu, Roman şi Chiţac. A încolţi preşedintele de astăzi al PSD ca şi cum ar avea o vină morală vis-a-vis de acest episod… este absolut aberant. O dată, un ziarist, poate greşi şi conduce lucrurile spre această formulă aberantă, când însă se întâmplă pentru a n-a oară… este evident un element de provocare. Personal nu-mi imaginez că domnul Turcescu nu ştia că această probleme i s-a mai propus domnului Ponta şi iar nu cred că nu ştia că domnul Ponta a dat deja un răspuns cvasi-agresiv. De ce domnul Turcescu a provocat, în mod prezumtiv voit, această manifestare de agresivitate, nu aş vrea să mă aventurez în a spune, dar pot spune că domnul Turcescu este foarte probabil să fi premeditat acest episod, special ca domnul Ponta să-şi iasă din lubeniţe. În orice caz, este evident că domnul Turcescu nu a urmărit informarea opiniei publice.

  Un lucru mi s-a părut interesant. Deşi aceste episoade există în format video, se publică numai dialogul text. Textul în sine, ca transcriere, pare a descrie un conflict cu mult mai dur decât a fost în realitate.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/06/romania-o-tara-cu-cetateni-scosi-din.html

  Eu nu spun că domnul Turcescu este o unealtă în mâna politicii, dar este evident, mie cel puţin îmi este evident, că ştia că domnul Ponta se va enerva şi totul a fost pregătit special.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Cristi, sunt ziarist si stiu mijloacele. Le folosesc si cei de la Putere si cei din Opozitie.

 5. Adi

  Da, am vazut emisiunea. Bine i-a facut. Cristoiu si Turcescu nu mai sunt de multa vreme jurnalisti.

Lasă un răspuns