Sa mai si radem citind carti!

Daca mergeti la Targul de carte, ca-i ultima zi, va recomand doua carti pe care eu le-am luat ieri, am reusit doar sa le frunzaresc, insa mi-am facut ideea ca e musai sa le citesc.

Prima e o reeditare a cartii „Cercul virtuos” a celui care a fost un scriitor drag mie pentru satira cu care musca din fundurile comunistilor atotstapanitori  – H. Salem. Dupa ani, cand i-am cunoscut sotia – Lucia Verona, am avut senzatia ca l-am cunoscut pe insusi scriitorul cu care radeam pana la lacrimi in momentul in care ii parcurgeam cartea „Audienta in cer”. In 1986, cand a aparut „Cercul virtuos”, cenzura si-a infipt gheara si a retras-o de pe piata, pentru „periaj”. Acum, editura Tritonic ne-a redat-o integral. Umorul lui H. Salem e savuros, intelectual si ofera o lectura extrem de placuta.

A doua carte, la fel de vesela prin stil si modul de abordare, este a lui Adrian Voicu – Nepovestitele trairi ale Templierilor romani, aparuta la editura Alpha din Grupul All. Descopar ca face parte din colectia „Strada Fictiunii” si-i mai descopar o parte din eroi: Moutarde, Baraboul, D’Obitoque, D’Ampoule, Pufarine, bucatarul Cordacios…

Scriitoarea Lucia Verona noteaza pe coperta: „Roman de aventuri, parodie, epopee eroi-comica? Toate la un loc. Inventivitate epica, personaje memorabile, limbaj rabelaisian, umor fara limite. O carte savuroasa”.

lucia si adrian voicu

Am baut si noi bere si cafele, ca oamenii, si am primit autografe de la Lucia Verona si Adrian Voicu, in atmosfera boema a terasei de langa Pavilionul C1

3 păreri la “Sa mai si radem citind carti!

  1. Pingback: Un an cât o viaţă de om | Adrian Voicu

Lasă un răspuns