N-am mai fost niciodata la mare, in martie. Da-i foarte fain intr-o zi insorita, cum a fost sambata, la Constanta. Duminica am fost sa mancam in Bulgaria. Gina Anton Costescu, fosta mea colega de la Evenimentul zilei-Bulina rosie, ne-a fost o gazda si un ghid perfect.
Cazinoul din Constanta, lasat in paragina, ramane si asa o atractie pentru turisti…Care se inchina, fiecare in legea lui!
Marea! Privind-o, nu m-am gandit nici un moment ca va exploda, asa cum declara un nene la gazeta.
Restaurantul „Rata” din Bulgaria, la vreo 20 Km de Vama Veche, intr-un sat vai-mama-lui. Daca nu s-ar duce unii pe altii acolo, romanii nu l-ar descoperi. Dar e fain localul si locul. Proprietarii au plantat in mijlocul curtii si o corabie de lemn, alaturi de spatiul de joaca al copiilor.
O parte din ce am mancat. A fost foarte ieftin si bun, bun. Va insir comanda, doar ca sa vedeti pe ce am dat noi 50 de euro si sa comparati cam cat ne-ar fi costat o asemenea masa in tara.
Doua portii icre, o salata de scoici cu ceapa si verdeturi, paine prajita, branza pe plita cu miere si nuca (singurul lucru care nu ne-a prea placut), o portie (2 buc) de cascaval pane, o ciorba de burta cu smantana, mujdei si ardei iuti, clatita umpluta cu pui si legume, un gen de mixgrill facut la tigaie speciala (vezi foto), o mancare bulgareasca din pui, o portie de pui cu ciuperci, o portie „cartofii bucatarului”, patru turte bulgaresti umplute cu branza si cascaval (in loc de paine), doua beri, doua ape plate, patru limonade si patru capuccino.
Spre comparatie – sambata seara bausem, intr-un bar din Constanta, doua ceaiuri si o cafea cu 12 euro.
Pingback: Mirii mileniului III « Ioan Usca
Pingback: Vicki – Lilick’s Operation | Gabriela Savitsky