Suntem ghiftuiți de mâncare așa că nu știu ce ne-ar mai îmbia acum să savurăm. Vreau însă să consemnez aici, pentru alte viitoare mese, două rețete pe care le-am experimentat pentru Revelion. Îs absolut grozave, ușor și rapid de făcut.
Am ascultat-o pe Valentina Bălașa și am preparat o salată de avocado, așa cum m-a sfătuit pe facebook. Delicioasă. Am decojit un avocado, l-am zdrobit într-un castron, apoi am pus un strop de ulei de masline și am frecat ca la salata de vinete. Și seamană cu o astfel de salată, doar că e mult mai rafinată și mai puțin grea pentru ficat și bilă.
Am pus un praf de sare, unul de piper, două cepe mici și două roșii tăiate cuburi. Minunată!
Altă piesă de rezistență a fost mușchiulețul de porc umplut. L-am porționat în 6 bucăți. Le-am ținut vreo 4 ore la marinat în apă, puțin vin, anason (cum am învățat de la Adi Hadean), sare, piper. Înainte de preparare, am spălat carnea bine de anasonul ce se lipise de ea. Fiecare bucată am tăiat-o pe mijloc, croindu-i un buzunărel. Pe acesta l-am umplut cu ciuperci marunțite, ceapă și 3 prune uscate (pentru aroma de afumătură) mărunțite deopotrivă și călite în puțin ulei. Am prins fiecare bucată cu o scobitoare și le-am prăjit în wok, pe fiecare parte, doar cu o linguriță de ulei. Apoi am așezat bucățile într-un vas de iena. Am pus peste ele sosul lăsat în wok, zeama de la o portocală și un păhărel de vin alb, dulceag. Cîteva felii de portocală și căte o bucățică de cașcaval au definitivat ”opera”. Am dat la cuptor, cu capac, vreo 35-40 min. Am descoperit vasul, pentru rumenire, și am mai lăsat încă vreo 15 min.
Am făcut o poză proastă, cu telefonul, dar asta e!
De acum un an mananc si eu , aproape sistematic, avocado asa cum zici, insa, pun si niste zeama de lamaie. Altadata asez pulpa pe paine prajita de secara si este foarte buna , fiindca ii simti gustul ei, care mie imi place mult.
Uite mai multe retete cu avocado:
http://cuelisa.com/2010/02/04/preparate-cu-avocado/
La Multi Ani cu sanatate!
Multumesc, Elisa. Si mie mi-a placut foarte mult, iar de acum stiu sigur ca, in cosul de la supermarket, se va gasi si avocado!