Kkatul cainelui si scuipatul lui Andrei Gheorghe

Mi-am inceput ziua cu doua lucruri anormale. Sau, ma rog, care m-au uluit peste masura.

Unu. Un domn de la blocul din apropiere, si care-si plimba catelul pe strada noastra, s-a aplecat si a luat cu o punguta de plastic excrementele animalutului ce se usurase in dreptul casei mele. Am fost atat de surprinsa de gestul omului, incat i-am strigat un „Buna dimineata!” involuntar, de cred ca l-am speriat, mai ales ca m-am trezit ranjind ca proasta la el. Domnul a plecat grabit, uluit si el, fiindca nu-mi intelegea reactia. Iar eu m-am tot gandit cum de un gest atat de firesc si normal il pot percepe, in prima faza, ca anormal?! Ca o exceptie uluitoare. Faptul ca stiu ca majoritatea facem la fel, nu ma incalzeste cu nimic. Ba dimpotriva, imi arata ca suntem purtatorii unor tare.
Doi. Vad pe net cum jurnalistul Andrei Gheorghe, om la aproape 50 de ani, scuipa un politist care-l prinsese baut la volan. Filmuletul paparazzilor e clar, iar gestul explicit. Mi se pare mai uluitor decat igienizarea strazii de catre domnul cu cainele! Realizez ca ar fi mai potrivit cuvantul „revoltator”. Nu poti, oricat i-ai antipatiza pe politisti, sa te porti asa cu un om al legii pe care-l platim tocmai ca sa opreasca din trafic soferii bauti si sa previna astfel o nenorocire! De data asta, anormalitatea a fost cea care m-a uluit, fiindca „Garcea” a fost colegul meu din presa, Andrei Gheorghe!

Puteti vedea filmuletul cu scuipatul!

17 păreri la “Kkatul cainelui si scuipatul lui Andrei Gheorghe

  1. LoseMyself

    Oricine ar fi ramas, probabil, surprins in prima-faza, datorita gestului domnului ce-si plimba catelul. Stau si ma intreb, oare chiar era roman, respectivul? Sau cati dintre noi am fi procedat oare la fel… Pfeu, bine ca am curte si nu sunt nevoit sa ies cu patrupedul la plimbare si implicit, sa ma pun intr-o asemenea situatie. 🙂

    Cat despre Andrei Gheorghe, nu ma mai mira nimic in privinta comportamentului sau necizelat – sa nu fiu mai dur in exprimare, caci, in principiu are ani buni de experienta in spate. Chiar si asa, sunt momente in care pare atat de infatuat; iar daca el isi permite in postura de moderator TV sa-si ia la bataie invitatii, in cadrul unei emisiuni live, de ce m-ar surprinde faptul ca a scuipat un simplu politist…

  2. Ina

    eeeeh, Simonetta..grea problema e cu „civilizatul” stapanilor de caini de agrement. si exista o hotaare a cgmb cu reguli..sanctiuni….adikatelea stapanii sunt obligati sa aiba asupra lor punguta…maturica..faras…ca daca nu…
    cred ca in hotarare nu se specifica la cine sta „chitantierul”.
    da, stiu..”ca daca nu”…nu mai ploua:)
    eu nu stiu in zona mea decat de 2 stapani civilizati (si har domnului…avem teribil de multi pekinezi si boxeri si rotweilleri….)…
    e foarte neplacut.
    ieri, imi faceam de lucru la masina parcata in spatele blocului…si apar niste „unii” …specimene de mall:el gras, ea la fel de grasa…manca o inghetata la pahar, caine de companie – boxer.
    ce a urmat a fost incredibil: boxerul a facut un caca fix langa masina mea, sub ochii plini de adoratie ai stapanilor ….distinsa doamna si-a aruncat paharul de inghetata fix langa roata masinii mele…
    si au trecut fericiti mai departe..
    evident, ca nu le-a pasat de ce le-am spus…ei au „misiunea „lor…noi suntem in plus…si cred ca-i deranjam
    2. iar despre andrei gheorghe…ce sa mai spui.
    e un fariseu de joasa speta….un „ala” care da lectii tuturor..
    ar trebui troznit…dar nu prea vad organul in stare sa trozenasca o „vedeta”.
    li se inmoaie nadragii tuturor.
    chit ca „vedeta” se poarta execrabil, fumeaza marijuana..bea de stinge, scuipa politistii…
    e „vedeta”.
    fi-mi-ar sila.

  3. simona ionescu

    LoseMyself.
    Vezi cat ne uluieste normalitatea?!
    Andrei e constantean de-al tau. Probabil ca stii ce lucruri bune a facut la inceputul carierei lui. Uite insa, ca „vedetismul” l-a transformat si i-a marcat viata negativ.

  4. simona ionescu

    @Ina,
    Daca ai stii cate articole am publicat despre hotararea Consiliului privind obligativitatea stapanilor de caini de a face curat in urma patrupedului…I-am intervievat si pe gardienii publici care au datoria de a o aplica, de a amenda oamenii care fac mizerie… De aici si uluirea mea fata de gestul normal al domnului cu cainele! Probabil ca un om ca asta ar trebui premiat, mediatizat. Exact pe principiul definitiei stirii aleia, care se invata imediat ce intri in facultate:”Un om a muscat un caine” – asta e stire, invers e banalitate!

  5. LoseMyself

    Asa cum a spus si Ina in ultimele sale randuri de mai sus… Plus ca as mai adauga ca Andrei Gheorghe, ar fi exemplul potrivit pt. „campania >”… Ce a fost si ce-a ajuns… Iar in cazul acesta, normalitatea lipseste cu desavarsire, chiar daca sunt nenumarate exemple asemeni lui.

  6. LoseMyself

    Subscriu: „campania Asa Nu!” … nu stiu ce s-a intamplat mai sus… Sa fie oare din cauza majusculelor?!

  7. alexandru petria

    Pt. Simona

    Gheorghe este un tip şi cu calităţi, a fost de multe ori curajos când alţii au tăcut ca şi porcii în cucuruz, dar are şi ieşiri impardonabile, care, cred, îi eclipsează plusurile. Însă mitocănia este o constantă a lui.

  8. hadean

    Despre caine: Doamne ajuta sa creasca mai dese tufele de civilizatie in tara asta
    Despre Gheorghe: a fost o vreme cand il admiram. Am reusit sa trec peste asta.

  9. Bibliotecaru

    Ai speriat mugurul care putea da primăvara… omul acela se va izola traumatizat într-o casă traumatizată, alături de un câine traumatizat.

    Dl. Gheorghe? Păi după droguri ce mai contează un scuipat. Cum spunea un clasic în viaţă… nu ai cu cine.

    Cineva vrea să clădească prin forţa exemplului şi tot Andrei Gheorghe devine exemplu. Eu de mult timp m-am lămurit cu domnia sa, un fel de vedetă Pro-TVR versiune hip-hop.

  10. bogdan

    În „Gazeta de Transilvania” de astăzi găsiţi o bună replică dată d-lui Liiceanu

    Bogdan

  11. teo.georgescu

    Cazul unu- te poti declara norocoasa. Eu nu am vazut pana acum astfel de gesturi . Ba am avut „norocul” de ca calca in kkatul unui catel din bloc, care nu s-a mai putut tine pana afara si a facut pe scara. Si acolo a ramas „opera”.

    Cazul doi- nu mi-a placut niciodata Andrei Gheorghe. Ii prefer pe politisti 🙂

  12. BL

    1. Fost ieri in Herastrau …….. dragii mei, erau o multime de gunoaie (nu umane, ci menajere). Stiam ca asa o sa fie ……. ce m-a frapat insa acele gunoaie erau in cosuri si pe langa ele (intr-adevar neincapatoare) !!! Sa ne fi saturat sa avem parcuri pline de gunoaie?! Sa ne fi saturat sa fim nesimtiti!? Sper din tot sufletul ca da …..
    2. AG, o inteligenta perversa, ce nu face decat sa frapeze in cele mai josnice feluri si culmea …… multi il admira pentur asta si-i acorda un credit pentru nesimtire si pentru obraznicie pe care il denumesc TUPEU. „A avut tupeu cand altii nu!!!” Domnilor, asta a si vrut ….. sa fie contra. Nu conteaza la ce, tot timpul contra. Mda, poti face asta, insa AG a facut-o intr-un stil mizerabil de cele mai multe ori. Asa ca …… ne mira gestul sau de acum !?!?! Sincer sa fiu, pe mine nu.

    PS: De ce naiba trebuia sa fie din Cta!?!?!? Orasul ala are o groaza de oameni simtiti …… si cand ma intreaba unii si le spun de unde sunt primesc de obicei doua replici: „Il mai tineti pe mafiotu’ de Mazare!?” sau ceva despre AG ……….
    PPS: De ce naiba traim intr-o tara in care politistii nu indraznesc sa aresteze astfel de specimene (vezi si Nicusor de la Consiliu’ care a adormit beat in intersectie)?!

Lasă un răspuns