Tinerețea politicienilor noștri

Habar n-am de ce n-a fost Regele Mihai invitat la ceremonia de 1 Decembrie, dar am văzut pe bloguri și pe facebook destul de des postată această întrebare. Mi-am amintit de prima vizită a Regelui în țară de după revoluție, de Crăciunul din 1990, și mi-am găsit propriul răspuns: incapacitatea guvernului Boc, aidoma guvernului Roman, de a accepta la aceeași masă o entitate istorică.

Iată-i aici pe politicienii noștri! Cât de tineri erau…în 1990, și chiar înainte, dacă suntem atenți la Ion Iliescu. Sunt imagini de la sosirea Regelui Mihai și a Reginei Ana pe aeroportul Otopeni, când oamenii regimului Iliescu nu i-au lăsat să intre în țară, deși liberalii și Dinu Patriciu au făcut tot ce le-a stat în putință să-i coboare din avion.

Ion Cristoiu scria în săptămânalul Expres Magazin, din 9 ianuarie 1991, o analiză al cărei titlu era: ”Regele Mihai ne-a făcut mat”. Am recitit-o acum, în volumul proaspăt apărut – ”O lovitură de stat prost mascată”.

3 păreri la “Tinerețea politicienilor noștri

  1. Daurel

    Si acum isi amintesc fiicele mele cu mandrie, cred ca povestesc si in societatea lor, ca le-am dus la intalnirea cu Regele, Regina si printul Nicolae la prima vizita a Majestatilor Lor…

  2. Pingback: Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare

Lasă un răspuns