Radu Moraru îi cedează locul la B1 lui Sorin Oancea

Piața media e din nou în reașezare. Demisiile soților Halpert de la Adevărul Holding par a fi deschis drumul schimbărilor la vârf și în alte trusturi.

Sorin Oancea, omul care a construit canalele audio-video din trustul Intact al familiei Voiculescu, și-a înaintat demisia și din ultimele funcții pe care le mai deținea în aceasta companie, aflu de pe Reporter virtual, blogul lui Tiberiu Lovin. ”Omul de la Antene”, cum e cunoscut Oancea în lumea presei, pleacă la B1, unde va fi partener în afacere cu Bobby Păunescu. Cu Sorin Oancea vor mai pleca niște oameni buni din Antene, după cum am eu informații.

Ca o consecință a acestui parteneriat, Radu Moraru părăsește, din luna ianuarie, trustul lui Păunescu (care mai cuprinde și Evenimentul zilei și revista Capital) și migrează către noua televiziune generalistă pe care o va lansa RCS&RDS.

Circulă zvonuri că și la România liberă patronul Dan Adamescu are în vedere o reciclare a echipei, fiindcă performanțele comerciale și editoriale nu sunt la nivelul estimat după o relansare costisitoare. Plus ca se vorbește și de facerea unui tabloid.

Up Date

Mă întorc la Adevărul unde tocmai s-a produs o numire. Ion M. Ioniță, un jurnalist pe care eu îl apreciz și îl respect, a fost numit redactor șef al revistelor Foreign Policy şi Historia. Cred că va face echipă bună cu Ion Cristoiu, făcătorul și directorul revistei Historia.

Mișcarea s-a produs după ce Ovidiu Nahoi, fostul redactor șef al celor două reviste a plecat la Bruxelles, unde va edita un supliment de politică europeană pentru ziarul Adevărul.

2 păreri la “Radu Moraru îi cedează locul la B1 lui Sorin Oancea

  1. Pingback: Reporter Virtual anunta mari schimbari pe piata: Radu Moraru, Nasul de la B1TV, pleaca de la Paunescu, unde vine omul lui Voiculescu, Sorin Oancea. Si Pora ce zicea? | Victor Roncea Blog

Lasă un răspuns