Doi dintr-o lovitura prezidentiala: UDMR si PDL

Cred si eu ca presedintele Basescu a dat mat udemeristilor, asumandu-si riscul ca PDL sa piarda majoritatea parlamentara, prin iesirea politicienilor lui Marko Bella de la guvernare. Basescu nu a vrut sa lase mostenire o lege a educatiei incoerenta si cu importante privilegii pentru comunitatea maghiara si a actionat in consecinta. Conform liderilor UDMR, presedintele si-a varat coada in decizia Curtii Constitutionale, prin judecatorul propus de Cotroceni. Gyorgy Frunda a declarat dupa decizia Curtii care a decis ca neconstitutionala angajarea raspunderii: „Daca sunt patru judecatori de la PDL, unul de la UDMR si patru de la PSD-PNL, deductia este ca unul din cei de la PDL a votat ca asumarea este neconstititionala”. Drept consecinta, udemeristii se gandesc sa iasa de la guvernare. Au in vedere sa nu sustina nici asumarea guvernului Boc pentru legile salarizarii si pensiilor, de adoptarea carora depinde acordarea urmatoarei transe de bani de la FMI.

Este limpede ca Traian Basescu a prevazut aceasta ratoiala a UDMR, dar…

– fie nu-i crede capabili pe oamenii lui Marko Bella sa renunte la ciolan

– fie a aranjat ploile cu J. Franks la ultima intalnire de la Cotroceni si intelegerile cu FMI nu vor fi afectate

– fie UDMR pleaca, se ajunge intr-un impas politic si presedintele ii accepta lui Boc demisia (doi dintr-o lovitura!)

Apoi…nu zicea el liderilor Opozitiei „Fiti atenti ce va doriti, ca s-ar putea sa va indeplinesc dorinta si sa va chem la guvernare?”

Acum, nu ca ar fi vreo nenorocire sa preia tara PSD si PNL, dar un asemnea cartof fierbinte preluat in pragul iernii, intr-o tara saracita, dar in care preturile la alimente au explodat de doua zile, nu-i tocmai o situatie roza. Bani nu sunt, solutiile par incoerente, economia e praf. Preluarea puterii acum s-ar putea sa coste cele doua partide la alegerile din 2012.

9 păreri la “Doi dintr-o lovitura prezidentiala: UDMR si PDL

  1. Simona Ionescu Autor articol

    Marius, poate ne contrazice chiar Traian Basescu. Hihihi, stii ca e omul surprizelor! Asa cum a aparut in pulovarul ala gri la catafalcul lui Paunescu, asa poate sa ne uimeasca si in situatia de fata. Cum zice Renata, jucator pana la moarte! Nasol e ca noi suntem deja muribunzi.

  2. simona ionescu

    Augustin, din ce ai inteles ca il prezint e ca pe un patriot? Faptul ca nu le-a facut udemeristilor pe plac cu legea educatiei poate insemna asta, dar poate face parte dinttr-un plan mai larg. Apoi, situatia e un fapt concret si nu inteleg sa-l trec sub tacere, doar ca e favorabil lui Basescu. Asa cum atunci cand o da/n bara scriu, nu inteleg de ce n-as scrie si acum.

  3. Augustin

    Simona, daca Basescu pierde majoritatea parlamentara, in citeva luni poate pierde Cotroceniul. Daca tu crezi ca asta ar putea fi vreun plan secret al lui, eu ma indoiesc. Tare!

  4. Liviu Iordache

    Din lipsa de subiecte, se vorbeste de o saptamina de ce spune si, mai putin, ce face UDMR! Adica, despre nimic! UDMR este prinsa in aceasta guvernare, ultima la care mai poate participa (vedeti cumva uniunea cu ministru la externe Corlatean si cu Olguta la invatamint?), problema lor este daca mai intra in parlament, nu cu cine guverneaza. Guverneaza cu cine ii mai spune si electoratul, adica, evident, cu Basescu!

  5. Simona Ionescu Autor articol

    Adica tu crezi, Liviu, ca UDMR nu va mai castiga alegerile parlamentare? N-am inteles prea bine ca sa pot comenta.

  6. Liviu Iordache

    Nu, nu va mai face pragul daca nu sta linga populari, adica linga colegii lui orban, adica linga Basescu, maghiarii votindu-l pe basescu in proportie de 75 la suta! Daca asta nu este semnal din partea electoratului tau cu cine trebuie sa te unesti, vine PCM-ul sprijinit de Viktor Orban si ramii cu 8 deputati si 4 senatori maghiari in Parlament, adica aia care isi iau mandatul cu peste 50 la suta, in harghita si covasna. Acum este mai clar?

Lasă un răspuns