Un actor are nevoie de sange!

Primul mesaj pe care l-am deschis in aceasta dimineata, poposit in mail, era de la un om drag care imi spunea ca are probleme de sanatate. Are posibilitati materiale si se trateaza in afara tarii. Al doilea mesaj venea de pe FaceBook. Un apel pentru un actor bolnav de leucemie, care are nevoie de donatori de sange. Mircea Anca de la Teatrul National are grupa de sange  A2 RH negativ, dar pot dona si cei cu grupa 0.

Mesaj

Avem nevoie de voluntari care să doneze sânge pentru actorul Teatrului Naţional Bucuresti si profesorul nostru, Mircea Anca.

Actorul Mircea AncaOrice grupa de sange este acceptata, pentru ca are nevoie de anumite componente ale sangelui. Este in spital, diagnosticat cu leucemie, si nu exista suficiente rezerve de sange. Donarile se fac la spitalul de Hematologie (Piata Victoriei) intre orele 7.30 – 13.00.

…Cereti orice detalii aveti nevoie pentru a va lamuri si confirmati prezenta voastra. Cineva va fi in fiecare zi acolo sa va ia din fata muzeului Grigore Antipa daca nu stiti sa ajungeti la muzeu si sa va arate drumul prin spital, ca donarea sa fie cat mai scurta si simpla.

Trebuie sa mancati (dar nu prea gras) si sa consumati lichide inainte, iar in felul asta este aproape sigur ca nu va veti simti rau. Veti primi un certificat de donator, analize gratuite si bonuri de masa in valoare de 60 de lei. Nu puteti dona daca aveti sub 50 de kg, daca aveti boli genetice sau astm, daca ati avut hepatita, daca aveti tensiunea foarte mica (`9) sau sunteti la mentruatie! Persoana de contact: Eduard 0727911365

Grupa de sange a domnului Anca este A2 RH negativ, deci ar fi foarte important, pentru orice eventualitate, sa fie cat mai multi donatori cu aceasta grupa.

Vin cu o completare. Se poate dona si in spitalele din provincie, dar trebuie specificat pe un bon ~donatie pentru Mircea Anca~, iar acea hartie trebuie trimisa lui Eduard.

2 păreri la “Un actor are nevoie de sange!

 1. Pingback: Răpciune | Ioan Usca

 2. Popa Alexandra

  Buna ziua!
  Anul trecut am apelat la dumnevoastra pentru a primi sprijin in cazul donarii de sange pentru actorul, regizorul si profesorul MIRCEA ANCA. Dupa un an de zile in care totul parea ca merge bine, s-a descoperit faptul ca e nevoie urgenta de un transplant de maduva. In momentul de fata avem nevoie de ajutor financiar. Noi, studentii lui, am inceput o campanie de strangere de fonduri. Vom aprecia orice gest din partea dumnevoastra, chiar si publicarea unui articol/anunt pe aceasta tema.

  Va multumim!

  Alexandra POPA

  „O viață de om nu valorează nimic, dar nimic nu valorează cât o viață de om”, cu atât mai mult cu cât acel om creează alte vieți, alte universuri pe care le dăruiește cu generozitate și sinceritate semenilor săi. Actor al Teatrului Național București, regizor, dar și profesor de actorie la Universitatea Hyperion, Mircea Anca luptă de mai bine de un an cu o boală teribilă: leucemia. Până de curând, tratamentele au avut rezultate pozitive, dar, cum viața îi încearcă mai ales pe cei puternici, artistul este acum confruntat cu o nouă încercare: trebuie să efectueze urgent o operație de transplant de măduvă.
  Costurile implicate de o asemenea operație sunt semnificative și, deși statul român va suporta o mare parte din cheltuieli, mai este nevoie de o sumă de bani de aproximativ 30.000 de euro.
  De aceea, noi, studenții lui, am demarat o campanie pentru strângerea acestei sume. „Oamenii pe care îi poți trimite mai departe sunt singurii, de la un ceas înainte, care te fac și pe tine să mergi mai departe”, spunea Constantin Noica. Noi vrem să credem că nu suntem singurii și că după noi vor mai urma mulți alți (viitori) actori care vor beneficia de îndrumarea profesorului care ne pregătește în prezent pe noi.
  Oricine dorește să ni se alăture în acest demers este binevenit.

  Numărul de cont disponibil pentru cei care doresc să ajute este: RO06BRDE441SV86095754410 – pe numele MIRCEA ANCA

Lasă un răspuns