In Romania se intampla si lucruri bune!

In acesta dimineata, o clipa de umanitate.

Despre copiii cu tetrapareze cerebrale am scris destul de mult la începutul campaniei ~Din inima pentru copii~. Cazurile de care m-am ocupat au relevant  – şi celor care nu ştiu ce înseamnă o atare suferinţă – cât de grea şi costisitoare este tratarea unui copil cu tetrapareză. Din păcate, multe familii abandonează tratamentul de recuperare al micuţului din cauza lipsei banilor sau, uneori, din credinţa că totul este inutil.Iar oamenii din jur au o retinere de a ajuta astfel de copii, crezand ca nu mai e nimic de facut pentru ei si ca nu vor putea merge niciodata. Fals. Multi, in urma kinetoterapiei si a altor metode de recuperare, ajung sa paraseasca scaunul cu rotile  si sa se descurce singuri in viata.

Statul a creat mai multe centre de recuperare, unde aceşti copii cu probleme locomotorii grave să poată beneficia gratuit de ore de gimnastică medicală sau masaje specifice. Că în orice unitate sanitară subvenţionată de stat şi din acestea lipsesc multe. De aceea am considerat că gestul făcut din unul dintre partenerii campaniei a „Din inimă pentru copii”, care a făcut o donaţie importantă către un astfel de centru de recuperare, merită să fie consemnată.

Poate că va impulsiona şi pe alţi oameni cu posibilităţi sau pe reprezentanţii unor firme să-şi îndrepte sponsorizările către astfel de centre sau către spitalele de copii.

Ştefan Florescu, preşedintele APC Sector 6, cel care ne-a ajutat şi pe noi atunci când căutăm trei televizoare pentru secţia de oncopediatrie a Institutului Fundeni, a donat Centrului de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robanescu”, din Bucureşti, un apărat de distilat de 6 l (de aspiraţie), pe care l-a achiziţionat special pentru copiii cel mai grav afectaţi de traumatisme cranio-cerebrale, internaţi în centrul de recuperare.

Impresionat de starea de sănătate a micuţilor, dl. Florescu le-a promis doamnelor care conduc centrul, dr. Liliana Pădure şi Ioana Mierloi, că va veni săptămânal la Centrul ” Dr. Nicolae Robanescu” cu diverse cadouri, dar şi cu un clown şi o prinţesa, pentru a colora măcar un pic viaţă copiilor şi a mămicilor internate aici.

De asemenea, Ştefan Florescu a promis că va face şi o rampă de acces pentru copiii ce vin în cărucioare. Şi sigur, o va face! Vedeti, in Romania se intampla si lucruri bune!

Lasă un răspuns