Cine a comandat tăierea copacilor din cimitire?

Am înlemnit (ca să fiu în temă!) când am intrat în cimitirul Ghencea Militar și am văzut că toți copacii care ozonau locul au dispărut. Tăiați, rași de pe fața pământului. Au fost lăsați doar cei ce străjuiesc aleile principale. Un cimitir chel, lipsit de acea pioasă frumusețe și parfum de verde.

Cine o fi luat decizia să omoare copacii? Ce s-a făcut cu lemnul? Unde au ajuns atâtea trunchiuri de copac? A dat primaria aprobare pentru tăiere?

O amică îmi spune că și în cimitirul Băneasa situația e aceeași. Locul a fost măcelărit, iar crucile de marmură și monumentele se scaldă acum  într-o mare de soare.

Putem memora știrea: in vara lui 2010 au fost distruse cimitirele-parc din Capitală fiindcă nimeni n-avea nevoie de poluare cu ozon.

9 păreri la “Cine a comandat tăierea copacilor din cimitire?

 1. Elisa

  Asa s-a intamplat si la noi anul trecut de , cand am mers de ziua mortilor pe la prieteni si cunostinte, nu le mai gaseam mormintele fiindca reperele erau copacii. Dar si pe strada ii tunde la zero in fiecare primavara pe bietii tei.Asta cred ca este o alta masura pentru exterminare care merge bine cu alimentatia dupa codexul alimentar:fara oxigen si puscarie daca cultivi usturoi,lumea toata e nebuna de legat insa am ajuns intr-o etapa in care scapa cine poate .

 2. Pingback: Zi de toamnă | Ioan Usca

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Deci astia au pus+o de o afacere, Elisa! Ca ii tunde primavara….asa e reteta, dar macar nu-i omoara!

 4. renata

  Încerc să răspund la întrebarea din titlu…
  Nişte oameni care credeau că unde nu intră Soarele, intră Doctorul. Deşi, în cimitir, doctorul nu mai poate stabili decât care dintre morţi a fost mai sănătos.

 5. Bibliotecaru

  Tăierile de toaletare se fac în perioada în care copacii nu cresc, adică din momentul în care încep să piardă frunzele până înainte de a da prima frunză (a tăia un copac care tocmai îi dă frunza este egal cu sacrificarea lui). Din câte ţin eu minte, domnul Oprescu a spus că ce se obţine din toaletare şi tăiere va fi donat cazurilor sociale care se încălzesc cu lemne.

 6. Simona Ionescu Autor articol

  Asa e, Biblio, am gresit eu cand am scris la repezeala primavara. Desi ma gandeam la toamna, fiindca Ziua mortilor e pe 1 nov.
  Lemnul din cimitire nu cred ca e in parohia lui Oprescu. Iar copacii din cimitirul Ghencea militar nu erau uscati.

Lasă un răspuns