Exclusiv! Scrisoarea mamei lui Dan Claudiu Vornicelu: „Fiul meu nu s-a sinucis!”

Am primit un text tulburător de la o mamă cu inima sfâşiată de pierderea fiului. Pentru prima oară, şi poate şi pentru ultima dată, doamna Vornicelu vorbeşte despre dramele familiei sale, culminate cu dispariţia marelui muzician Dan Claudiu Vornicelu. Un ultim omagiu adus fiului, un geniu al viorii, nepreţuit cum se cuvine de autoritatile culturale şi de o parte a breaslei muzicale ce l-au îngropat în anonimat, aşa cum scriam aici, la momentul morţii sale. Sincere condoleanţe, doamnă!

Violonistul Dan Claudiu Vorincelu nu s-a sinucis!

În sfârşit, se pare că au obosit şacalii şi hienele acestei naţiuni, sătule de muşcăturile lacome şi pline de ură inexplicabilă, care au sfâşiat fiinţa şi sufletul lui Dan Claudiu din fragedă copilărie şi până acum. Deşi i-a părăsit în tăcere şi nu-i mai deranjează nici măcar cu prezenţa, s-au năpustit cu sălbăticie la locuşorul lui de veci pentru a se convinge dacă moartea lui nu cumva este o farsă.
De aceea:
– Pe voi, care în mod fraudulos aţi dat tot felul de informaţii mincinoase, aberante asupra vieţii fiului meu, fără ca cineva să vă fi autorizat, fapt ce denotă încă o dată invidia ce aţi avut-o faţă de un copil, a cărui vină nu era decât aceea de a fi fost dăruit de Dumnezeu cu un har sfânt – pe care Dan Claudiu îl iubea atât de mult, încât îl slujea cu sufletul – , dar şi răutatea faţă de tânărul violonist care impresiona mai ales prin caracterul lui onest ce nu admitea egocentrismul, compromisurile, jumătăţile de măsură, infidelitatea şi minciuna, motiv pentru care căutaţi să-l marginalizaţi cu orice ocazie şi să-l împroşcaţi cu noroi la orice pas;

– Pe voi care, pentru meschinul scop de vă vedea numele într-un ziar, fie el şi „Adevărul curat- murdar” (ziar ce încă din 1991 denigra imaginea şi talentul celui mai tânăr laureat , cu premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu”) v-aţi lăsat vânaţi ca nişte „neica-nimeni” pentru relatări de doi bani, execrabile şi absurde;

– Pe tine, „bătrână pasăre de noapte”, închipuită primadonă, ce ţi-ai croit drum în viaţă dând cu ciocul în stânga şi în dreapta şi care ai chinuit acest suflet, hărţuindu-l sentimental, financiar, dar mai ales profesional, impunându-i să cânte numai cu tine, folosindu-te de persoana, numele şi talentul lui pentru a-ţi masca producţiile afone, ignorând şi chiar ripostând
cu ameninţări la toate rugăminţile lui de a-l lăsa în pace ;

– Pe tine, cel sau cea care ai fost sfătuită să scoţi pe tapet grija şi eforturile tatălui fiilor mei, te asigur că ele nu numai că nu au existat dar Dr. Vornicelu Dan Constantin şi-a părăsit familia pentru o femeie cu 30 de mai tânără decât el, atunci când, aflaţi la vârsta adolescenţei, Dan Claudiu şi Cristian ar fi avut cea mai mare nevoie de un adevărat tată. De atunci nici nu s-a mai interesat de ei, în prezent fiind paralizat şi afazic.

– Dar mai ales pe voi, cei de bună credinţă, puţini la număr dar valoroşi, ce aţi reuşit să percepeţi puternica sensibilitate sufletească a lui Dan Claudiu, fără de care nu ar fi putut să fie ceea ce a fost, o sensibilitate ce dăruia dar şi cerea multă iubire, mulţumindu-vă în numele lui,

ţin să vă asigur chiar dacă ceilalţi vor fi dezamăgiţi, că :

Violonistul Dan Claudiu NU s-a sinucis!

Îl iubea prea mult pe Dumnezeu pentru a recurge la un asemenea gest. Ar fi suportat tot răul din lume ca pe o cruce a destinului din dragoste pentru Tatăl Ceresc.
De aceea, în marea-I bunătate şi dreptate Dumnezeu l-a luat la El, pentru că această lume meschină nu l-a meritat.

Decesul lui Dan Claudiu s-a produs printr-o cădere de la înălţime (PRECIPITARE) pur accidentală.
În ultimul timp era foarte slăbit, obosit şi stressat, de această „privighetoare a morţii” care îl mâna să muncească cât mai mult pentru a-i face ei un renume şi a-i aduce bani cât mai mulţi, bani „de tocat”.
Începuse cu câteva zile în urmă să acuze migrene şi stări de vertij. Zilele şi orele în şir petrecute la repetiţiile cu orchestra, pe o vreme caniculară, într-o atmosferă de iad, îi slăbiseră foarte mult puterile. Insistenţele mele de a renunţa la acest efort, de a se odihni şi investiga, păleau în faţa admonestărilor şi ameninţărilor ei de tot felul. Ori de câte ori se întorcea acasă, primul lucru pe care îl făcea era să-şi deschidă geamul termopan de la dormitor, care, din păcate se manevra foarte greu. Oboseala, căldura, durerea de cap şi ameţeala care îl chinuiau de câteva zile, adăugate la efortul făcut, l-au dezechilibrat şi a căzut în gol.

În măreţia iubirii Sale, Bunul Dumnezeu i-a întins o aripă de înger sub forma unei crengi de copac care , frângându-se de durere pentru el, i-a atenuat şocul căderii, astfel încât chipul lui angelic, frumos şi blând să vă poată zâmbi din cer.
Niciodată nu se războia cu nimeni pentru nimic. Atunci când cineva îl rănea sufleteşte sau îl nedreptăţea, îl încredinţa Justiţiei Divine pe care o invoca cu acest psalm atât de drag lui:

„ Şi eu, ca un miel dus la junghiere, nici nu ştiam că ei urzeau împotriva mea lucruri rele
« Să nimicim copacul în puterea lui şi numele să nu i se mai pomenească ».
DAR TU, DUMNEZEU AL PUTERILOR, care judeci drept şi cercetezi rărunchii şi inimile,
Dă-mi să văd răzbunarea Ta asupra lor, căci Ţie ţi-am încredinţat pricina mea”.

Pentru toate acestea şi din respect pentru sufletul lui vă rog lăsaţi-l să se odihnească în pace.

Dr. Elena Vornicelu
28 iunie 2010

O părere la “Exclusiv! Scrisoarea mamei lui Dan Claudiu Vornicelu: „Fiul meu nu s-a sinucis!”

  1. gabriela

    DOAMNE, ACESTE CUVINTE SUNT ,,SFINTE” . in ignoranta mea sincera nici nu am stiut de acest nefericit si nedrept accident. Dumnezeu sa-l odihneasca, sa-l tina langa el pe acest tanar MINUNAT care a fost si v-a ramane ETERN in mintea noastra. sunt un om simplu care chiar nu am afinitati catre acest gen de muzica si nu cred ca asta e un pacat, DAR de acest nume am auzit, deci undeva, candva , ceva legat de acest muzician mi-a ramas in memorie. sunt mama si eu, de baieti si sunt cu sufletul alaturi de aceasta mama ramasa fara ,,SUFLETUL SI RATIUNEA EI DE A TRAI”. ii doresc numai bine , sanatate si multa putere!!!

Lasă un răspuns