Se infiinţează instituţia Cenzurii în presă?

CSAT a decis, marţi, să înainteze Parlamentului, spre aprobare, Strategia de Apărare a Ţării, propusă de şeful statului, Traian Băsescu declarându-se dispus să fie receptiv la recomandările membrilor Parlamentului cu ocazia dezbaterilor din forul Legislativ.

Preşedinţia a informat, printr-un comunicat, că membrii CSAT au analizat Strategia de Apărare a Ţării, propusă de preşedinte.

Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român, conform documentului.

„În urma dezbaterilor din cadrul şedinţei, a fost luată decizia de înaintare a documentului către Parlamentul României spre aprobare.

Mai multe puteti  citi aici!

Cineva trebuie sa ne lamureasca niste lucruri, pana cand vor incepe arestarile.

 1. Cine va stabili ca presa a declansat o campanie impotriva neregulilor dintr-un minister NU cu scopul de a informa, ci de a denigra?
 2. Cum si cine va stabili ca informatiile sunt false?
 3. Cine si cum va stabili ca un trust de presa exercita presiuni asupra deciziei politice pentru a obtine vreun contract de publicitate sau alte avantaje economice?
 4. Se va reintroduce Cenzura, ca institutie?

Aş dori ca la aceasta ultima intrebare sa raspunda jurnalisti vechi, care au avut de a face cu Cenzura inainte de 89. Sa ne spuna cum era si daca e posibil sa se reinfiinteze.

4 păreri la “Se infiinţează instituţia Cenzurii în presă?

 1. Simona Ionescu Autor articol

  Dragos, postarea ta nu va aparea aici fiindca in ea calomniezi. Indiferent de convingeri, nu exista nici o proba, Adica exact ce sesizam si in cazul Diaconescu.

 2. Simona Ionescu Autor articol

  Nu, Dragos, evidenta nu e proba decat coroborata cu o proba materiala. Unuia i se pare evident ca X e bolnav la cap, insa daca nu exista si un certificat medical care sa ateste acest lucru, atunci avem de a face cu o opinie.

 3. Pingback: Solidar cu mine insumi! « OmulFărăChip

Lasă un răspuns