Oamenii raman iar fara autobuze RATB in Ilfov

Am pe cineva in familie care merge des la Buftea. Mi-a semnalat, disperat, ca de maine RATB si Primaria Capitalei au decis sistarea autobuzelor preorasenesti. Au fost anuntati sa foloseasca maxi-taxi, cu bilet de 6 lei. O adevarata nenorocire, in conditii de salarii si pensii taiate.

Cauza acestei masuri pare fireasca, insa consecintele sunt de nesuportat pentru populatie. RATB isi retrage masinile fiindca Consiliul Judetean Ilfov nu i-a platit serviciile, de la data semnarii contractului, in 2008. Iar pentru treaba asta nu raspunde nimeni dintre alesii din Ilfov?!

In Gandul, am gasit o  explicatie a presedintelui Consiliului Judetean, Cristache Rădulescu, care spune că în urma analizei facturilor RATB s-a constatat că, pe lângă cheltuielile de transport, sunt incluse şi pierderile regiei de transport, el precizând că se caută soluţii pentru transportul public interorăşenesc. „S-a făcut o analiză la nivelul Consiliului prin care am constatat că, pe lângă cheltuielile de transport, în facturi erau cuprinse şi pierderile Regiei, judeţul Ilfov neavând cum să suporte aceste sume”, a spus Cristache Rădulescu.

A trebuit doi ani de zile de neplata ca sa se vina cu aceasta explicatie? Chiar si un proces intre cele doua institutii aflate in acest litigiu s-ar fi terminat pana acum! Ce solutii va gasi CJ Ilfov, fiindca situatii de acest gen au mai existat de-a lungul anilor, pentru a li se face loc firmelor de transport cu microbuze? Peste toate aceste interese, oamenii, navetistii bucuresteni care lucreaza in Ilfov sau cei din Ilfov care lucreaza in Bucuresti ce vina au?

2 păreri la “Oamenii raman iar fara autobuze RATB in Ilfov

  1. Pingback: Apel catre parlamentarii din coalitia de guvernare « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Apel catre parlamentarii din coalitia de guvernare

Lasă un răspuns