O starletă americană ne-a arătat cât suntem de proşti

O ştire de senzaţie m-a incitat sâmbătă. Am urmărit-o pe toate posturile de televiziune şi pe toate site-urile ziarelor, din dorinţa de a găsi completări. Totul părea atât de absurd. O actriţă din State, Jana Kramer, acuza (după 5-6 ani) un medic român că a operat-o greşit: i-a scos apendicul în loc de colecist (bilă) şi, ca o picanterie, a relatat că omul în halat alb vorbea o „engleză aproximativă”. M-a enervat, normal, usurinţa cu care au fost preluate declaraţiile piţipoancei de starletă, dar mi s-a părut total neprofesionist că nici un jurnalist român nu s-a gândit să meargă mai departe şi să întrebe orice chirurg dacă se poate face o asemenea confuzie. Sau măcar ce părere are un specialist de asemenea acuzaţii. Eu, însă, n-am avut liniste si am abordat subiectul cu un medic chirurg, cu ani de experienţă. Iar în acel moment, nici eu, nici el, nu ştia cine e persoana care a efectuat operaţia şi la ce spital s-a produs. Abia azi am aflat că e vorba de profesorul Mircea Beuran, fostul ministru al Sănătăţii. Un om pe care nu l-am cunoscut vreodată, ca să fie clar. Doar că, la momentul când am aflat cine a operat starleta, ştiam răspunsul lămuritor al altei somităţi medicale. Îl reproduc, pentru a înţelege toţi că doctorul nu i-a greşit operaţia şi nu i-a extirpat nici o parte anatomică de bou ce era.

„Cazul cu actrita americana este unul „clasic” ( „we’ve seen that before!”) – dupa 5 ani dinsa povsteste ceva ce nu poate fi probat , precum si faptul ca prapaditii de medici din Ro. vorbeau o „engleza aproximativa” …
Mie, istoricul medical aproximativ relatat, imi sugereaza dimpotriva : dinsa- o persoana tinara, aflata la filmari in Romania, a facut peritonita apendiculara, a fost operata, viata i-a fost salvata… Apoi- cind s-a simtit mai bine, a plecat in SUA unde, in contextul afectiunii abdominale grave ( o peritonita nu se vindeca in 10 zile), s-a reintervenit abdominal si i-a fost extirpat si colecistul – posibil implicat sau afectat secundar in procesul inflamator.
Caz tipic „tabloid”- in care datele unei povesti sunt interpretate; fiind vorba despre o actrita…advertising, PR etc. E normal .
Din punct de vedere juridic sau medical NU se sustine.”

Nu reproduc şi semătura medicului, fiindcă nu i-am cerut permisiunea. Dacă e şi un alt punct de vedere, îl aştept.

3 păreri la “O starletă americană ne-a arătat cât suntem de proşti

 1. romania inedit

  Si mie mi s-a parut cam neverosimila povestea , pentru ca daca era problema cu operatia semnala de atunci ca e problema .

  Eu as fi incercat sa o dau in judecata !

 2. omulFaraChip

  e cea mai tare stire…eu ma chinui cu un telefon si o conexiune care nu exista…wtf…colegii tai n-au vazut, in blogosfera nu s-a auzit…zoso, doarme, sau e pe interes…e.t.c ori s.a.m.d….

 3. Simona Ionescu Autor articol

  asta e, mai bine un medic roman umplut de kkt decat o starleta atinsa la coarda penibila!

Lasă un răspuns