Politistii depun armele!

S-au inmultit jafurile. E lesene de constatat, fiindca n-a trecut saptamana fara o talharie la o banca, casino, casa de amanet sau de schimb valutar. Numai azi au fost inregistrate doua: la Mangalia si la Agigea. Intr-unul s-a folosit un pistol cu gaze, in altul, un pistol de jucarie. Alte doua, azi-noapte, la Iasi si Timisoara.
Nu e greu de tras concluzia ca, pe „praful” asta de saracie, siguranta cetatenilor e din ce in ce mai subreda. Iar politistii nu mai au nici ei chef de alergatura dupa hoti si talhari, cand se gandesc ca lefurile li se taie cu un sfert fiindca, de-a lungul timpului, sefii lor, numiti pe criterii politice inainte de toate, i-au cocolosit pe marii hoti ai acestei tari.
Si sa va mai spun o povestioara. I s-a intamplat unui om apropiat si are relevanta ei.
Tipul era in trafic. A fortat galbenul la o intersectie si a trecut pe rosu. N-avea viteza, doar gandurile duse in alta parte. Masina politiei a dat doar un semnal din sirena si omul a tras pe dreapta. Agentul i-a cerut actele spunandu-i ca la o asemenea fapta i se ia carnetul. Dialogul a fost scurt.
– De ce ati trecut pe rosu?
-De bou.
– Va grabeati undeva?
– Nu. Nu mai am unde. Mi-au arestat patronul, iar firma s-a inchis. Imi pare rau ca n-am vazut rosu, dar…asta e! Am comis-o, trebuie acum sa trag si asta.
Agentul s-a dus cu actele la colegul sau, au discutat in masina, apoi s-a intors si l-a lasat pe om sa plece. Evident, dupa un scurt spici moralizator.
Stiti ce mi-a spus amicul? „Mi-am amintit cum, in decembrie 89, dadeam flori militarilor ce statusera cu armele indreptate spre noi”.

UpDate: Jaf armat si la o banca din Arad. Doi tineri cu fete acoperite au amenintat cu pistolul casierele.

4 păreri la “Politistii depun armele!

 1. Pingback: Discursul lui Basescu este incitator la violenta « Hai ca se poate!

 2. Sibilla

  Azi, 14 mai 2010, pentru a doua oara, tramvaiele din Reşiţa NU au circulat, din nou * absolut intamplator *, exact între orele cînd pensionarii intenţionau să protesteze în Centrul Civic al oraşului, în faţa Prefecturii cărăşene!! Ruşine conducerii PRESCOM S.A. !!
  Am stat de vorbă cu cîţiva dintre bătrînii ce au reuşit să ajungă la locul stabilit… Au promis ca în data de 19 mai să fie prezenţi la ceea ce ei cu tristeţe numesc Mitingul Disperării! Nemulţumirile, indignarea, revolta acestora e justificată şi îndreptăţită * să scrieţi doamnă că iarăşi nu merg tramvaiele… * , * ne-au adus la sapă de lemn, noi ne ducem Dincolo da-i păcat de voi că sunteţi tineri…. *, * hoţu ăsta de Băsescu ne bagă mîna în pozonare să ne ia dreptul nostru pentru care am muncit din greu o viaţă *, * am pensia 350 de ron, din ce-o să-mi mai procur io bumbi de inimă … *, * să veniţi şi voi ai cinări în 19 mai la Miting cu noi, să veniţi că-i musai, ori noi ori ei ! *, * să-şi dea Demisia mafioţii ăştia că nu se mai poate *, etc
  Pe cîţiva din bătrîni i-a podidit plînsul… îşi priveau mîinile muncite, pline de bătături şi tremurînde şi-atunci am zărit că … totuşi , în ochii lor se-ntrezărea un licăr de speranţă…
  VINERI 19 MAI 2010 TREBUIE SĂ IEŞIM ÎN STRADĂ SĂ PROTESTĂM CU TOŢII ! ÎMPREUNĂ ! MARINARUL NU NE POATE INTERZICE DREPTUL LA EXPRIMAREA LIBERĂ A OPINIEI ! CĂ NU-I ŢARA LUI ŞI-A MAFIEI ÎMPREUNĂ CU CARE AU JECMĂNIT LA DRUMUL MARE POPORUL, GAŞCA PORTOCALIE – PD-L !

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/14/19-mai-2010-cerem-demisia-primului-ministru-basescu-si-a-guvernului-sau-de-cacat-valea-destul/

  Organizaţia municipală a PSD Reşiţa, ca de obicei : DOARME !! NU au fost prezenţi, nu se implică, aşteptă funcţiile din… 2012… trist, dar, adevărat ! Nici Narcis Chisăliţă, nici Tudoriţa Nicula NU sunt sensibili la tot ce se-ntîmplă în aceste vremuri, curios…. Poate reuşiţi voi, cei de la Centru să-i treziţi …!!!
  Pensionarii sunt băgaţi în seamă de acest tandem N Chisăliţă – Tudoriţa Nicula numai cînd e nevoie de voturi???!!! Actiuni, discursuri, … NIMIC, dar… NIMIC !!
  Sibilla

  P.S Cei doi impricinati posesori de functii si atat, NU se pot plange ca n-ar fi primit comunicate de la centru… si totusi, le ignora, c-asa vor ei, sa NU doreasca sa faca ceva pt electoratul ce i-a votat ! RUSINE !!!

 3. Pingback: Discursul lui Basescu este incitator la violenta

Lasă un răspuns