Pronostic pentru preşedinţia PSD

Revenim la PSD si la alegerile de peste cateva zile. Cică e fierbere. Adrian Năstase a părăsit organizaţia de Bucureşti a lui Vanghelie şi s-a mutat la cea de la Cornu, Prahova. V-am mai intrebat cine credeti ca va fi noul sef al PSD. Putine raspunsuri, niciunul concret. De aceea o sa vă spun ce pronostic am eu. Cred ca Năstase va redeveni preşedinte, chiar dacă îi are adversari pe Geoană, Cristi Diaconescu (marturisesc că-l apreciez pentru ţinuta politică) sau Mitrea. Credeţi altceva?

27 de păreri la “Pronostic pentru preşedinţia PSD

 1. matilda

  Adrian Nastase, negresit ! Daca nu va fi asa, desi nu cred, se va repeta situatia din 2004, ceea ce n-ar fi bine deloc !

 2. Omul din 5

  Ma cac in pronosticul tau, cit si in viitorul presedinte ales, cit si in toti politicienii si bloggerii politici romani.
  Vai de mama ei de tara!

 3. Andrei from USA

  Simona
  PSD se sparge in oricare din variante. Principal, o sa fie o bucata mai mare si cel putin una mai micuta. Parerea mea este ca la bucata mai mare de PSD o sa ajunga presedinte Adrian Nastase. O sansa mai sigura ii poate aduce retragerea candidaturii lui Mitrea, in favoarea fostului premier. Ceea ce am senzatia ca este deja stabilit.

 4. Octavian Pelin

  Simona,cred ca PSD se rupe in doua, indiferent cine iese,prea multe lupte si aranjamente de culise,parca i-a vrajit pe social-democrati aliodor,o saptamana minunata 🙂

 5. Bibliotecaru

  Nu ştiu cine o să iasă, dar dintre candidaţii înscrişi există o singură soluţie un pic mai câştigătoare decât celelalte şi parcă văd că nu iese din urnă. Şi mă refer tot la Adrian Năstase.

  Votul va fi pro sau anti Vanghelie-Hrebenciuc, asta este evident.

 6. Adrian SM

  Cineva e şucăr rău… 🙂
  Eu l-aş prefera pe Satmareanu,că-i om serios, dar băiatul e supărat tare.. 🙂
  În condiţii normale Geoană trebuia să-şi dea demisia după pierderea alegerilor prezidenţiale. Şi mie Năstase îmi pare cel mai indicat pntru postul de preşedinte în PSD. Diaconescu cred că cam din acelaşi „aluat” ca şi Geoană: un foarte bun diplomat, obişnuit cu fineţurile vieţii diplomatice, nicidecum cu „delicatesele”dâmboviţene…

 7. Simona Ionescu Autor articol

  Scuze, ca am lipsit azi de pe aici, dar am avut o zi fara respiro, in favoarea copiilor si nu a politicienilor. A fost o surpriza si pt mine declaratia lui Nastase, pe care tocmai am auzit-o. Am niste scenarii in minte, mai ales dupa anuntarea candidaturilor lui Ponta si Mazare, dar inca nu mi-e clar care e adevarata miscare. Oricum, e clar ca PSD va cunoaste inca o scindare. Iar lui Nastase, parca nu-i sta foarte rau in postura de victima. Pana sambata mai discutam pe marginea subiectului.

 8. Pingback: Neuronul blondei vopsite… « Ioan Usca

 9. Bibliotecaru

  Nu ar putea să existe un curent de opinie publică pro Ponta? Nu de alta, dar dacă câştigă gruparea Vanghelie-Hrebenciuc PSD-ul… mă apucă gânduri de emigrare.

 10. Simona Ionescu Autor articol

  Biblio, Ponta nu va castiga, dar are rolul sau extrem de precis in toata treaba asta. Bun. D-aia pariez pe el. PSD chiar se va rupe!

 11. Pingback: Olfactiv

 12. Bibliotecaru

  @ Simona Ionescu
  Este evident că domnul Ponta nu se reprezintă în acest moment numai pe sine, reprezintă un curent în PSD. Lumea îl va vota pentru a răsturna grupul de interese şi chair pentru ceea ce nu reprezintă domnia sa, nu neapărat numai pentru ceea ce reprezintă domnia sa. Votându-l pe domnul Ponta este un NU pentru „sistem defect” din punct de vedere politic, împotriva băieţilor deştepţi, împotriva baronilor locali, împotriva manipulării şi şantajului… Este evident că domnului Ponta nu i se poate reproşa nici legătura cu SOV şi nici legătura cu gruparea Vanghelie-Hrebenciuc. Dl. Victor Ponta s-a menţinut de partea bunului-simţ, al jocului politic cinstit, al neprefăcătoriei exprimate verbal. De aceea cred că ar trebui susţinut de către opinia publică, pentru că alternativa nu este dl. Mircea Geoană, ci sistemul care îl alege pe dl. Mircea Geoană.

 13. Simona Ionescu Autor articol

  Biblio, nu te contrazic nici un pic. E un suflu nou, dar e inca prea crud pentru baronii partidului, unsi cu toate alifiile. Poate fi un «iepure» bun, cum zice Adrian, pentru ca e un intelectual. Dar poate fi depasit de puterile «papusarilor» si sa castige Geoana, asa cum zice Marius. Cred ca abia vineri seara ne vom lamuri mai bine de cum se vor aranja lucrurile in PSD.

 14. Sibilla

  No tulvai… prăpăditul de Mirciulică Geoană, se intitulează la Antena3, nici mai mult nici mai puţin… i-auzi naţiune, cică el mârlanul ar fi, citez : * paratrăznetul energiei negative *… tumna el, măscăriciul, hăl pălit de flăcăruia violet…
  Lovi-l-ar trăznetul de neisprăvit, că nu poa să tacă ! Amin!

  Alţi troglodiţi, * popularii *, * democraţii *, cu realizări de * succesuri *… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/19/twin-peakse-ul-carasean-platul-baronului-frunzaverde/
  frunză verde… lemn… domnesc…
  fost-am verde, năpârlesc…
  că descălecatul doare…
  te usucă, din picioare…
  iară frunza care pică…
  nima-n lume, n-o rădică…
  frunza care cade jos…
  nu mai suie unde-o fost…
  ( din folclorul * popular * – sîc! )

  În labele cui ajunsăşi ţărişoară… Scârbă şi lehamite ne e, sătui de-atâţia * manageri *, * voievozi *…
  Sibilla

Lasă un răspuns