Am invatat sa ajutam

Sunt foarte încântată că, zi de zi, în jurul campaniei «Din inimă pentru copii» se adună tot mai mulţi oameni despuşi să întindă o mână de ajutor. Oameni sensibili, care înţeleg că trebuie ajutaţi micuţii ce se luptă cu boli grave.

Avem un sistem sanitar mediocru, dar şi acolo unde există unul performant (Germania, Austria, America etc), acţiunile caritabile sunt prezente în viaţa societăţii din cauza costurilor mari ale tratamentelor şi a situaţiei financiare precare a multor familii.

Suntem supăraţi pe instituţiile statului pentru delăsarea lor, însă am învăţat să facem bine acolo unde simţim sau ne convingem că trebuie. V-o spun cu toată responsabilitatea omului care constată că, zilnic, sunt tot mai mulţi cititori care sună, îmi trimit mailuri, vin la redacţie ca să-şi ofere sprijinul acestor copii. Românii au inimă mare!

Funcţionează, din 15 ianuarie, sistemul telefonic pentru donaţii de 2 euro prin SMS la 890. Imediat, Antoanela Lazarus s-a oferit să-mi realizeze un spot şi să-l difuzeze gratuit în emisiunea sa duminicală (ora 11.45) – «Casa verde», de la OTV. De o săptămână, tot la OTV, acelaşi spot e difuzat de câteva ori în cadrul matinalului lui Claudiu Bogdan – «Zori de zi».

O grămadă de oameni trimit cercului lor de prieteni, pe messenger sau prin mailuri, informaţia că se pot ajuta copiii donând o sumă mai mică decât costul unui pachet de ţigări!
Bloggerii nu au stat deoparte. Câţiva dintre ei (Chinezu, Vania, Blog de suflet, Elisa, Alex Mazilu, Lume buna) au afişat bannerul campaniei «Din inimă pentru copii», ajutând la mediatizare. Iar Cabral a scris un text la el pe blog, care m-a dat gata. Tuturor le mulţumesc din suflet, în numele familiilor cu copii în suferinţă.

La sfârşit, un secret! Săptămâna viitoare veţi afla din Click! cum se implică în campanie VIP-urile acestei ţări.

8 păreri la “Am invatat sa ajutam

 1. MIHAIL GEORGEVICI

  CĂTRE DOMNUL MIRCEA GEOANĂ PREŞEDINTELE SENATULUI

  SĂ UITAŢI FLACĂRA VIOLETĂ !

  DUPĂ ASEMENEA ALEGERI DE POMINĂ, ASTĂZI SUNTEM PUŞI SĂ ASCULTĂM DE LA TOŢI ZEVZECII NUMAI BAZACONII: FLĂCĂRI ALBASTRE,VIOLET-VIOLENTE, PENTAGRAE, INTUNCAREA MINŢII RĂTĂCITE, DATU-N BÂLBĂIALĂ, TREMURATUL PIFTII, OCHI DE DUŞMAN AŢINTIŢI SPRE ILUSTRELE FIGURI, ÎNFĂŞURĂRI MAGICE ALE ADVERSARILOR POLITICI, VISE TERRIFIANTE, GHICIT ÎN BOBI, ÎN POTCOAVE DE CAI MORŢI ŞI BASME SĂ ADOARMĂ ELECTORATUL CARE DE DATA ACEASTA A IEŞIT BUIMĂCIT ÎN URMA ACESTEI CONFRUNTĂRI…RĂMÂNÂNDU-I SĂ SE LUPTE CU SĂRĂCIA ŞI NESIGURANŢA ZILEI DE MÂINE.

  CA SIMPLU CETĂŢEAN VIN ŞI-L ÎNTREB PE DISTINSUL DOMN MIRCEA GEOANĂ, OM PREGĂTIT PRIN ŞCOLI ALESE, DESCENDENT AL UNEI FAMILII ONORABILE, ACTUALMENTE PREŞEDINTELE SENATULUI, CUM DE A INTRAT ÎNTR-O ASEMENEA CACIALMA?
  DE CE ASCULTĂ DE NIŞTE ŞARLATANI CARE VIN ŞI SE GUDURĂ PE LÂNGĂ DUMNEALUI CA «BUBICO» CEA DORNICĂ DE CIOCOLATĂ CU ALUNE…DOAR-DOAR….PLACA LOR ARE ECOU ÎN URECHILE CELUI PE CARE NOI ÎL DOREAM PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR.
  PĂCAT !… DOMNULE MIRCEA GEOANĂ, DE MUNCA PE CARE AŢI DEPUS-O, DE SPERANŢA PE CARE AŢI DAT-O LA O POPULAŢIE DEGRINGOLATĂ DE CRIZĂ ECONOMICĂ ŞI POLITICĂ.
  SFATUL MEU ESTE: DACĂ MAI AVEŢI TIMP SĂ VĂ ADUNAŢI, FĂCEŢI-O.

  AŢI VĂZUT CĂ DOMNUL PREŞEDINTE TRAIAN BĂSESCU, UNS CU TOATE ALIFIILE, VA CÂNTAT ÎN STRUNĂ, BA RÂDE CU GURA PÂNĂ LA URECHI DE AŞA CREDULITATE DE CARE DAŢI DOVADĂ, CĂ VĂ ÎMBĂTAŢI CU APĂ CLOCITĂ ŞI DESCÂNTATĂ PROST DE NIŞTE FARSORI.
  PĂI… CINE N-AR FI SPUS DACĂ ERA ÎN LOCUL LUI TRAIAN B. CĂ E PROTEJAT DE FLACĂRA DE CULOAREA VÂNTULUI SĂLBATIC, TEORIE (LANSATĂ DE NEICA-NIMENI), ATUNCI CÂND TOATĂ LUMEA ERA ÎN STARE SĂ-I SARĂ LA GÂT, FIIND BĂNUIT DE FALSIFICARE ŞI FURAT DE VOTURI.
  NU-I VENEA CA O MÂNUŞE ACEASTĂ MINCIUNĂ SFRUNTATĂ (CU ENERGII PARANORMALE ŞI ALTE ECULUBRAŢII) DE CARE RÂD ŞI CÂINII (CURCANII AU DISPĂRUT DIN PEISAJUL POLITIC), DAR UN OM ISTEŢ CA MIRCEA « MARINARUL » CEL PUS PE GLUME ŞI FARSE (DOAR E URMAŞUL LUI CREANGĂ HUMULEŞTEANU CEL HÂTRU), CEL CARE A-NFRUNTAT MOARTEA PE OCEANE, DAR UN OM SLAB DE ÎNGERI CA DOMNIA-VOASTRĂ, TEMĂTOR DE FARMECE. (Să-mi fie iertat, aţi mai făct-o şi pe soţie să afirme c-a simţit şi dumneaei puterea gândului a unui suţinător de-al d-lui Băsescu) Domnule Geoană, de ce v-aţi uiat în ochii adversarilor dacă vă ştiaţi slab de îngeri şi sensibil nevoie-mare la himnoza adversarilor ?

  HAI SĂ FIM CEREBRALI, SĂ LĂSĂM GLUMA LA O PARTE, SĂ ŢINEM FRUNTEA SUS ŞI SĂ RECUNOAŞTEŢI CĂ AŢI FOST ÎNVINS DATORITĂ LIPSEI DOMNIEI-VOASTRE DE-A CONVINGE ELECTORATUL SĂ VĂ ALEAGĂ, IAR GREŞELILE AU FOST DE NEIERTAT.

  1. DE CE AŢI UITAT ?!…
  DOAR AŢI MAI PĂŢIT-O ATUNCI CÂND « COALIŢIA ÎNVENINATĂ DIN PARLAMENT » L-A SUSPENDAT DE LA PREŞEDINŢIE PE TRAIAN BĂSESCU, FIINDCĂ OAMENII DE BUNĂ CREDINŢĂ AU ÎNŢELES CĂ ACEASTĂ MANEVRĂ DE „HAITĂ ÎNRĂITĂ” NU AVEA DREPT SCOP BINELE ROMÂNIEI, CI LICHIDAREA „CHIORULUI” CUM SE EXPRIMA DISTINSUL SCRIITOR VADIM TUDOR, IAR ROMÂNII L-AU REALES.
  A FOST UN SEMNAL CLAR ŞI DESTUL DE USTURĂTOR, ÎN SPECIAL PENTRU P.S. D. PE CARE-L CONDUCEŢI, DAR ŞI O PALMĂ DATĂ CELOR CARE S-AU ALIAT SĂ-L LICHIDEZE PE TRAIAN BĂSESCU.
  DE CE AŢI FĂCUT ALIANŢĂ CU CINE VREI ŞI NU VREI, PARTIDE CARE AVEAU (IDEOLOGII POLITICE DIAMETRAL OPUSE DE ACELEA ALE P. S. D. -ului) SCOPUL DE-A PARTICIPA LA ÎMPĂRŢIREA CIOLANULUI ŞI, CULMEA IRONIEI, AŢI URMAT ACELAŞI CALAPOD DE ATACURI FURIBUNDE, DUŞMĂNOASE, LA PERSOANĂ, ÎN LOC SĂ PREZENTAŢI ROMÂNILOR PROGRAME VIABILE, SĂ LE ARĂTAŢI CALEA DE-A IEŞI DIN CRIZĂ, LICHIDAREA CORUPŢIEI, RELANSAREA ECONOMICĂ.
  S-A VĂZUT PREA RAR CĂ STĂPÂNIŢI ACEASTĂ PÂRGHIE IMPORTANTĂ, IAR DEPĂRTAREA DE SENIORUL ION ILIESCU, PE CARE-L CAM MARGINALIZAŢI, VA COSTAT ENORM ÎN ACEASTĂ CAMPANIE.
  DE CE AŢI UITAT CĂ LA ALEGERILE PENTRU PRIMĂRIA CAPITALEI AŢI FOST ÎNVINS TOT DE TRAIAN BĂSESCU?
  OAMENII DVS. N-AU ŞTIUT SĂ-L ATACE, SĂ-L ÎNVINGĂ PE BĂSESCU CU ARMELE LUI, ŞI REZULTATUL SE VEDE.

  2. LA CONFRUNTAREA FINALĂ, DOMNULE MIRCEA GEOANĂ, TREBUIA SĂ ŞTIŢI CĂ POPORUL ROMÂN PUNE MARE BAZĂ PE CREDINCIOŞI ÎNTRU BIBLIA ORTODOXIEI NOASTRE, CARE ARE 2000 DE ANI DE CÂND AM ADERAT LA CREŞTINISM, IAR DOMNIA VOASTRĂ AŢI PROCEDAT CA UN JUCĂTOR DE TABLE : RIDICAŢI ŞI ATINGEAŢI SFÂNTA BIBLIE CA ŞI CUM TREBUIA SĂ VĂ CADĂ ZARUL SALVATOR « ŞASE-ŞASE ! ». (NU AVEŢI CUM SĂ MĂ CONTRAZICEŢI)
  NU, DOMNULE GEOANĂ, NU SE PROCEDEA AŞĂ!

  NU AŢI AVUT PREGĂTIREA NECESARĂ DE-A DESCHIDE INIMILE ALEGĂTORILOR, IAR JOCUL DE-A JURA ÎN TREI PERI VA DESCALIFICAT. (CONSULTAŢI O FAŢĂ BISERICEASCĂ ŞI ASCULTAŢI CE VĂ SPUNE)
  ROMÂNII AU PRINS DIN ZBOR CE LE–AU BĂGAT ÎN CAP (PRINTR-O PROPAGANDĂ SUSŢINUTĂ) ADVERSARII DOMNIEI VOASTRE : „GEOANĂ…COMUNIST!” OARE AGHIOTANŢII PE CARE-I AVEAŢI ALĂTURI…AU DORMIT?

  3. DACĂ-L CITEAŢI PE EMINESCU, NU FĂCEAŢI GAFA DE-AI OFERI ADVERSARULUI POLITIC UN CADOU CARE ÎN OCHII PUBLICULUI A ÎNSEMNAT CĂ AŢI FOST ÎNGÂMFAT, LIPSIT DE INSPIRAŢIE ŞI NU ŞTIŢI SĂ FIŢI TOLERANT.
  CE SPUNEA MIRCEA CEL BĂTRÂN LUI BAIAZID ?
  „CÂT SUNTEM ÎNCĂ PE PACE, EU ÎŢI SPUN: BINE-AI VENIT!”
  „DE-O FI UNA, DE-O FI ALTA…DE-O FI PACE ORI RĂZBOI, BUCUROŞI LE-OM DUCE TAOTE…” ASTA A FOST SCRIS PENTRU VOI…

  4. A OFERI ADVERSARULUI FLORI, BUCATE ŞI BĂUTURĂ…ESTE UN GEST DE UMANITATE, DE ALEASĂ ÎNŢELEPCIUNE DE CARE POPORUL NOSTRU NU DUCE LIPSĂ, DAR SE VEDE CĂ AŢI LIPSIT DE LA ACEASTĂ LECŢIE A CURTUAZIEI DIPLOMATICE (ŞI AICI BĂSESCU VA LUAT FAŢA)

  5. DACĂ FLACĂRA VIOLETĂ, ALBASTRĂ, VERDE…VA FĂCUT SĂ VĂ PIERDEŢI ECHILIBRUL MENTAL ŞI NU V-AŢI MAI CONCENTRAT SĂ DAŢI RĂSPUNSURI PERTINENTE ŞI COMPETENTE, ATUNCI, DOMNULE MIRCEA GEOANĂ, DE CE ÎNTR-UN „CÂNT ŞI VOIE BUNĂ” AŢI PETRECUT CA HAIDUCII LUI ŞAPTE CAI … CREZÂND CĂ ÎN ZORII ZILEI, DE DIMINEAŢĂ, VEŢI FI CHEMAT LA PALAT ŞI ÎNSCĂUNAT.
  VĂ ADUCEŢI AMINTE CE FĂCEA EROUL DIN SCRISOAREA III-A CÂND MIRCEA, STRĂBUNUL NOSTRU, A OBŢINUT UNA DI CELE MAI STRĂLUCITOARE VICTORII ASUPRA IMPERIULUI OTOMAN?
  DA, SCRIA O CARTE,S-O TRIMITĂ DE LA ROVINE MAI DEPARTE…PE CÂND DOMNIA-VOASTREĂ A BĂUT PAHARUL AMÂRÂCIUNII ÎNAINTE DE-A IEŞI SOARELE PA STRADA P.S. D.-ului.

  6. ATENŢIE!
  VEDEŢI CE FACEŢI LA ALEGEREA PREŞEDINTELUI LA CONGRESUL P. S. D. LA CARE V-AŢI PUS CANDIDATURA.
  NU AR FI BINE CA SĂ NU FI ÎNVĂŢAT NIMIC DIN CE VĂ SPUN NIŞTE OAMENI CARE NU SUNT ÎNREGIMENTAŢI NICI UNUI PARTID.

  SĂ AUZIM DE BINE.
  VĂ DORESC SUCCES!
  CU STIMĂ,
  SCRIITORUL-COMPOZITOR MARIN VOICAN-GHIOROIU

  http://suitaiflacra.blogspot.com/2010/01/catre-domnul-mircea-geoana-presedintele.html

 2. Adrian SM

  Îmi vine să-mi dau palme… Numai nu reuşesc să plasez la mine pe blog linkul pentru acţiunea „Din inimă pentru copii”. Precis e derizoriu de simplu de nu reuşesc… 🙂 O să rezolv cumva problema mâine.

 3. Sorin Ovidiu Vantu

  Deci domnu compozitor Marin Voican-Ghioroiu, deci am discutat toate aceste aspecte cu Mircea si totul este in regula.
  Prosta…, asta pardon, Mircea a inteles perfect situatia si, daca va fi reales, va face tot ce este omeneste posibil ptr Dl Presedinte Basescu.
  Ca si toti ceilalti potentiali viitori presedinti ai PSD.
  Deci sa traiesc bine, departe de bulau!

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Adrian, nu te necaji. Nici eu nu stiu sa pun bannerele astea. Chiar eu am astepat pana a venit administratorul din concediu, i-am dat linkul si mi l-a pus. Nici bannerul Luciei cu concursul n-am cum sa-l afisez.

 5. Pingback: 27 Ianuarie « Ioan Usca

 6. Adrian SM

  Sorinel Priala a fost salvat de donatiile satmarenilor

  Campania umanitara organizata anul trecut cu sprijinul

  Gazetei de Nord-Vest si al Nord-Vest TV a fost un succes

  Directorul Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DJASPC) Satu Mare, Adrian Marc, si directorul Agentiei Imobiliare ARRA, Aurel Racautean, au prezentat ieri in cadrul unei conferinte de presa rezultatele campaniei organizate anul trecut, cu sprijinul mediatic al Gazetei de Nord-Vest si al Nord-Vest TV, pentru a-l sprijini pe Sorinel Priala, un copil in varsta de 5 ani din Agris, suferind de hipoacuzie profunda bilaterala.

  Ideea campaniei

  La varsta de 3 ani, in urma unei raceli cu complicatii, Sorinel Priala a dobandit hipoacuzie profunda bilaterala, ceea ce a facut ca acesta sa nu poata sa vorbeasca si sa auda. La inceputul anului trecut, Aurel Racautean i-a propus directorului DGASPC, Adrian Marc, un parteneriat de natura umanitara, prin intermediul caruia sa se vina in sprijinul unui copil aflat in dificultate. Asa s-a nascut campania “Ajuta-l pe Sorinel sa vorbeasca”, sustinuta mediatic de Gazeta de Nord-Vest si Nord-Vest TV.

  Peste 68.000 lei pentru Sorinel

  In urma donatiilor facute de satmareni s-a adunat suma de 68.344,40 lei. Dupa aproximativ trei saptamani de la incheierea campaniei au fost facute demersurile in vederea consultatiilor si interventiilor de specialitate de care a beneficiat Sorinel la clinica din Cluj Napoca. Aici, pentru transplant au fost cheltuiti 37.351,13 lei, din care 34.493 lei a reprezentat costul implantului auditiv. Din luna septembrie a anului trecut, Sorinel se afla la o scoala speciala pentru surdo-muti din Cluj Napoca, unde este cazat in regim de internat, costurile fiind suportate din fondurile speciale ale Consiliului Judetean Satu Mare. Progresele facute de Sorinel sunt vizibile, iar pe parcurs acestea vor fi si mai mari, existand sanse reale ca peste cativa ani acesta sa se recupereze spectaculos.

  Aparate auditive pentru alti doi copii

  Potrivit directorului Adrian Marc, asa cum s-a stabilit la initierea campaniei, din fondurile ramase dupa ajutarea lui Sorinel au fost ajutati si alti copii. Este vorba despre Mare Marc Erik, un baietel de 7 ani din Satu Mare si Czumbil Patricia Narcisa de 8 ani, din municipiul Carei, ambii suferinzi de hipoacuzie partiala. Copiilor le-au fost cumparate aparate auditive, suma cheltuita pentru baietel fiind 4.973,05 lei, iar pentru fetita – 7.600 lei, jumatate din costuri fiind suportate de Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate.

  In luna martie, o noua campanie umanitara

  Multumiti de rezultatele obtinute in urma campaniei desfasurate pentru Sorinel, Aurel Racautean si Adrian Marc au afirmat ca vor continua actiunile de acest fel. Astfel, in luna martie va fi initiata o noua campanie prin intermediul careia se doreste sprijinirea unui copil aflat in dificultate. Inca nu a fost stabilit pentru cine va fi organizata noua campanie, dar de data aceasta copilul ales va fi unul din sistem, adica fara parinti si aflat in evidentele DJASPC.

  Stela Tudor

  Acesta este un exemplu concret despre ce înseamnă o campanie de ajutorare. A durat ceva timp dar rezultatele sunt peste aşteptări…

 7. ana maria

  as avea o rugaminte

  am si eu un caz deosebit, 2 oameni o mama singura si un copilas care sunt in spital la mangalia inca din decembrie, sarbatorile petrecandu le in acel loc, cosmin, baietelul are aparat in picior, un aparat cu 3 cercuri, mama lui fiind sanatoasa doar ca nu are nici un venit
  a avut mai multe operatii la un piciorus, si astazi ar fi trebuit sa se reintoarca in suceava acasa, dar o nefericita intamplare a facut sa ramana acolo si nu altfel ci cu mai multa durere

  mama baiatului a cazut pe gheata, iesindu i un os din piele si fiind operata de urgenta, ajungand si ea precum pruncul ei cu acelasi aparat de fier de la genunchi in jos tot cu 3 cadre metalice

  stau intr o casuta din loc suceava , com fantanele, sat cotu dobei, unde au doar o camera, in aceeasi casa locuid inca cu 2 frati ai mamei.

  ma doare sufletul cand ii vad asa dar uite ca eu sunt in suceava si nu ii pot ajuta cu nimic..

  poate este cineva in tara asta care poate da o mana de ajutor acestor doua suflete,
  baietelul are un piciorus mai scurt, fiind declarat cu handicap de gradul 1, merge la scoala micutul…si mamei lui ii este foarte greu, este un copil deosebit de vesel, ceea ce va voi demonstra cu cele 2 fotografii.

  va voi spune mai multe detalii daca ma ve-ti putea ajuta cu ceva.
  AJUTA TI FAMILIA EPURE MARIANA SI COSMIN…

  adresa mea de email este ankamaria18@yahoo.com

  daca este cineva poate chiar din mangalia care poate ajuta va rog contacta ti ma si eu va voi da numarul lor de telefon, pentru ca dupa cum stiti sunt in spital in mangalia.

  sa i ajutam va rog din suflet

 8. VOICAN MARIN-GHIOROIU

  RASPUNS LA

  Am invatat sa ajutam”
  Ianuarie 24, 2010
  Posted by Simona Ionescu in : Copii bolnavi. Fii bun! Ajuta! , trackback

  DISTINS DOAMNA SIMONA IONESCU,
  Sunt impresionat de activitatea pe care o desfasuraí ajut
  ndu-i pe cei loviti de soarta, odraslele noastre care ne vor inlocui in viior.
  PUTEREA EXEMPLULUI DOMIEI-VOASTRE trebuie sa fie MODEL de urmat pentru guvernanti, sa inteleaga odata pentru totdeauna ca aceasta sarcina de-a se ingriji de copiii fara niciun sprjin, fara caldura din partea familiei *uneori neputincioaa, ori iresponsabila in fata lui Dumnezeu pentru cei carora le-a dat viata), ca sa nu mai fim priviti ca tara handicapatilor, cesetorilor…ci sa aratec sunt in stare sascoata fii adevarati, lujitori de nadejde ai tarii cu care sa ne mndrm.
  Primiti elicitarile ele si toata consideratia mea, fiindca sunteti un om cu suflet nobil care ne faceti cinste prin munca de adevarata mama iubtoare de copii.
  marivoicn@yahoo.com

Lasă un răspuns