Ce naiba se intampla in spatele usilor inchise? Ne va spune Basescu sau Voiculescu?

Hai ca se intampla lucruri interesante in lumea politicienilor nostri! In lumea lor, fiindca, va e clar acum, ca traim in spatii separate. Din lupta lor, poate aflam si noi ce se intampla in spatele usilor inchise. Asta mi-a trecut prin gand atunci cand am citit scrisoarea trimisa de Dan Voiculescu (mogulul Partidului Conservator) lui Traian Basescu (boss-ul PDL, candidat la presedintie), scrisoare care face trimitere la intalnirea celor doi la Grivco. Stiti care intalnire! Aia abia recunoscuta acum de Traian Basescu. Cititi scrisoarea si spuneti-mi daca, in curand, adresantul ne va dezvalui ce naiba s-a intamplat acolo si ce voia a treia persoana?

Scrisoare deschisă către Traian Băsescu. 
 
  Traiane, hai să rupem pisica! Sau, dacă vrei tu, motanul!  
Dragă  Traiane, Traian Băsescu. 
Mă adresez aşa, mai puţin protocolar, nu preşedintelui României, ci politicianului care candidează acum la funcţia supremă în stat. 
La fel ca toţi românii, am observat şi eu că ai dezvoltat o obsesie în ceea ce mă priveşte. Reuşeşti performanţa, deloc uşoară, de a-mi rosti numele de cel puţin 7-8 ori în orice intervenţie publică, indiferent de context sau de subiectul dezbătut.  
În aceste condiţii, trebuie să admiţi şi tu, ai o problemă.  
Sigur, nu puţini cred că eşti sfătuit să interpretezi un rol care, poate, ţi-ar suplimenta şansele electorale. Recunosc cinstit, eu nu cred în această variantă.  
Intensitatea privirii tale, voluptatea pronunţării obsesive a numelui meu mă determină să cred că situaţia ti-a scăpat de sub control. Eşti posedat de idee, te macină, te consumă, te epuizează. Şi rezultatele se văd: ţi-ai pierdut tonusul, te descurci tot mai greu, ai obosit. 
Traiane, hai să rupem pisica! Sau, dacă vrei tu, motanul!  
În 2004 ai venit la Grivco să negociem. Erai împreună cu Teodor Stolojan şi, spui tu, „cu căciula în mână”. Nici atunci presa nu a fost invitată, informată sau prezentă. Sigur, înţeleg că dacă se fac în lipsa presei, dar în prezenţa lui Traian Băsescu, negocierile, chiar şi la Grivco, sunt transparente şi în interesul românilor.  
Îmi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci. 
Ce nu reuşesc să-mi amintesc, pentru că nu am dat niciodată importanţă unor astfel de amănunte, este cine a stat în capul mesei, cine în stânga şi cine în dreapta. Nu vrei, Traiane, să spui românilor şi să-mi aminteşti şi mie cum am stat noi la acea întâlnire? Am observat că tu eşti foarte sensibil la asemenea detalii. 
Aş întreba presa, dar, din păcate, repet, presa nu a ştiut nimic.   
     Cu sinceritate, 
      Dan. Dan Voiculescu.

14 păreri la “Ce naiba se intampla in spatele usilor inchise? Ne va spune Basescu sau Voiculescu?

 1. Constantin Gheorghe

  Chiar crezi că mai contează? La ce-mi foloseşte să ştiu? Istoria nu se scrie cu dacă. Faptele sunt astea care sunt: cu largul sprijin al mogulilor, presei, societăţii civile şi al bizonului român, am pierdut cinci ani cu băsescu. Şi dacă ne punem mintea(şi ne aşezăm bine pe copitele din faţă!) avem mari şanse să mai pierdem încă cinci. De unde se vede că suntem o naţiune bogată, inteligentă, plină de bun-simţ şi care are sensul misiunii sale: să fută vânt!

 2. matilda

  Interesant ! Şi Băsescu ce zice ?
  Constantin Gheorghe are dreptate, trebuie să votăm în consecinţă !

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Dl Gheorghe, si scrisoarea asta poate insemna istorie. D-aia am publicat-o. In rest, de acord. Am mai spus-o si eu ca suntem…unici!

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Asa-i, dle Gheorghe. Nu ne-a zis nici mogulul, nici candidatul! Poate peste 5 ani apare al treilea si ne povesteste! Vesnica meteahna…

 5. Octavian Pelin

  Simona este prea mare miza si relatiile de afaceri sunt transpartinice si se aplica in acest caz Legea „tacerii”sau principiul dominoului,la care nici unul nu vrea sa fie partas,exista o Romanie rela in care traim noi si una a lor,care este ca o casta cu reguli bine puse la punct,adevarul este doar „minciunile „pe care ni le spun,o zi minunata,cu stima Tavi 🙁

 6. Deceneu

  Se intelege ca jocurile le fac altii, printre care si cei care au stat „in capul mesei” cand s-au dus la cersit voturi, adica unul din „moguli”.
  Presedintii si candidatii la presedentie sunt sacrificati cand au pretentia sa detina puterea.
  Ei sunt in „lesa”, li se lasa atata putere cata vor cei din culise, si ii spune lui Basescu ca „lesa” se strange si e dus la „taiere”.

 7. Simona Ionescu Autor articol

  Tavi, cum as putea sa te contrazic?! Am mai patruns si eu in spatele usilor inchise…in Romania lor…Dar m-am intors in Romania mea si privesc totul cu multa circumspectie.

 8. Buhu

  As dori sa dau la facultatea de jurnalism si cred ca ati fi persoana care m-ar putea ajuta cu cateva informatii/sfaturi.
  Daca sunteti dispusa sa faceti acest lucru va rog trimiteti-mi un e-mail.
  Multmesc anticipat.

Lasă un răspuns