19 păreri la “Marea confruntare electorala

 1. Marius Mina

  Astazi la Cluj, Basescu a avut o prestatie lamentabila si pe deasupra, ordinara. Exact asa cum il stiam , este capabil sa calce in picioare morminte pentru a-si salva pielea deja vanduta. Crin Antonescu a demonstrat ca se pozitioneaza 10 etaje deasupra lui Traian Basescu. Perdantul de facto insa este Mircea Geoana care lipsit de curajul confruntarii pe care tocmai el o initiase, a demonstrat ca nu are in vene sange de invingator si ramane blocat in stadiul vegetativ de leguma politica , lipsta de gust si substanta.
  Dezbaterea a atins printr-o gluma aruncata discret de Crin Antonescu, un subiect sensibil iritant pentru Basescu. Dosarul Flota ,un element negru din istoria lui Traian Basescu dar si a Romaniei post decembriste. Una din cele mai mari tepe trase vreodata de guvernantii de atunci, poporului roman. Basescu a schitat brusc o fandare prin care isi declina aportul la vanzarea Flotei insa , dupa informatiile pe care le detin, el nu semneaza niciodata personal ilegalitatile si fraudele masive pe care le-a implementat dealungul carierei sale publice. Un exemplu clar este faptul ca in perioada cat a condus Primaria Capitalei, omul de sacrificiu care semna toata activitatea infractionala a lui Basescu, era nimeni altul decat viceprimarul de atunci, Razvan Murgeanu. Verificati si va veti convinge . tehnica este arhicunoscuta , fiind folosita si de Elena Udrea in delapidarile de la Ministerul turismului , mai putin in cazul Monica Iacob Ridzi care a lasat totusi niste urme flagrante in furaciunile din bugetul statului . Basesscu este un mare maestru in talharii prin intermediari alesi cu grija. Murgeanu, Udrea si Videanu sunt doar cateva dintre „manutele de aur” care asigura profitabilitatea functiei supreme a lui Traian Basescu. Nu i-a placut prea mult dar mai vrea inca 5 ani in care isi propune probabil, sa-l depaseasca financiar pe Bill Gates .
  In aceasta situatie intrebarea de bun simt care se impune este : Cine a validat fortat sau santajat de Basescu, disparitia Flotei Romanesti?

 2. Mirela

  Azi, in Clujul meu erau o sumedenie de autocare …pline! De pe la sate venite….si baloane, dar nu mi se mai pareau festive, in ciuda oranjului stralucitor…portocaliul isi pierde caldura, ingramadit in ciorchini de balonoace preau mflate, iar discursurile, sincer, nu le-am urmarit. Mi-au ajuns autocarele..Asa se face si eu nu stiam?Asa se procedeaza? Mai sa fie!
  O duminica linistita si plina de relaxare ! Multa sanatate!

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Marius, eu n+am simitit-o cape o prestatie lamentabila a lui Basescu. A avut insa momente proaste, cand presedintele n-a fost pe fazy, aşa cum ne obişnuise. Mie mi s-a părut obosit, foarte obosit. Exact ca un boxeur care încasează surprinzător de la un adversar pe care îl considera slab.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Mirela, e perioada în care autocarele fac bani. La capitolul asta, culorile pălesc.

 5. Simona Ionescu Autor articol

  Lilick, important mi s-a părut că l-a enervat peste măsură pe Băsescu, l-a scos din pepeni şi acesta şi-a pierdut din aplombul obişnuit. Crin a jucat o carte mare cu Geoană şi cred că asta e o victorie mai importantă decât cele mai bune replici pe care i le-a adresat lui Basescu.

 6. matilda

  Dacă mai exista vreun dubiu, acum s-a risipit. Băsescu este total lipsit de caracter, iar în disperarea sa paranoică devine josnic şi lipsit de orice bun simţ. Crin Antonescu nu poate coborî la un asemenea nivel, educaţia şi cultura nu-i permit.
  Bilă albă pentru Crin .

 7. Simona Ionescu Autor articol

  Matilda, bilă albă clar! Şi Basescu i-a dat-o. Crin a fost magistral cand a vorbit de educaţie. Şi-a câştigat mulţi profesori de partea lui.

 8. unvisatornebun

  Mi-a placut ca liberalul a stiut sa puncteze cu capitolul educatie/invatamant- important este ca si profesorii sa iasa la vot si sa nu mai fie atat de ,,scarbiti” cum se declara, nu e suficient. Apoi treaba cu sotiile a fost de-a dreptul reactie de marinar incult, misogin obligat sa dea replici principiale in contexte fara sabloane sau care il surprind- o capcana in care e surprinzator ca a picat. Semn ca nici cei mai buni consilieri nu te pot salva de lipsa de cultura si de marlania dobandita. Nu conteaza invingatorul, doar ce invatam noi toti din asta, sau cum jucam meciul vietii numit a fi moral

 9. Simona Ionescu Autor articol

  Bun asa, Marius!
  La acest moment, puncte castigate a inregistrat Antonescu. Dar sa asteptam si sondajele, macar ca nu credem teribil in ele.

 10. Simona Ionescu Autor articol

  Sibilla,
  stii cum se spune: Femeia te ridica, femeia te coboara! Tare mi-e teama ca multi vor ramane in minte doar cu schimbul de replici privind femeile din aceasta dezbatere! Pe mine m-au intristat doua lucruri la faza asta:
  1. situatia penibila in care a fost pusa Doamna Basescu, pe care operatorul a surprins-o, la un moment dat, stergandu-si o lacrima (am urmarit transmisia pe B1).
  2. referirea facuta de Traian Basescu la adresa fostei sotii a lui Crin Antonescu. O asemenea tragedie nu trebuia invocata. Stiu bine momentul acela. Eram la Libertatea atunci cand am aflat informatia ca o femeie s-a aruncat de la etaj. Reporterul trimis la fata locului mi-a relatat povestea. Era sotia liberalului Antonescu. Lasase un bilet prin care isi motiva gestul: suferea cumplit de pe urma cancerului care o invadase de ajunsese numai piele si os. De la anchetatori n-a iesit nici un fel de informatie precum ca Aurora Antonescu ar fi avut neintelegeri cu sotul sau ca i-ar fi reprosat ceva in biletul de adio. A fost o adevarata tragedie fiindca lasase in urma o fetita foarte mica. Daca tatal ar fi avut vreo vina in decizia sotiei, mama acesteia nu l-ar fi tratat si azi ca pe un fiu. Impreuna au crescut-o pe cea mica. Cred ca Basescu ar trebui sa-si pedepseasca sfatuitorul ce l-a indemnat sa faca referire la acest episod.

 11. Paul-Sorin Tiţa

  Chiar şi aşa improvizată cum a fost, confruntarea era necesară. Să sperăm că nu este ultima înainte de primul tur al alegerilor, deşi cam am dubii că Băsescu mai ia plasă din nou, cu atât mai mult cu cât pe asta şi-a dat-o singur.

 12. Simona Ionescu Autor articol

  Paul, se discuta acum, la nivel de staffuri, de o alta confruntare. Basescu – Geoana, dar au fost invitati si Antonescu si Remus Cernea, la ASE.

 13. Nea Costache

  Cred ca Antonescu a punctat in aceasta intalnire. Ramane sa vedem intalnirea celor trei (cinci) candidati. Cred ca Basescu cva iesi sifonat si din aceasta intalnire. O zi cu realizari!

 14. Simona Ionescu Autor articol

  O zi linistita, nea Costache! Normal ca o sa fim cu ochii pe ei si la duelul de la ASE! Totusi, duminica trebuie sa mergem la vot!

Lasă un răspuns