De ce vrea Basescu referendum la alegeri…

M-am dumirit in aceasta seara de ce vrea presedintele Basescu referendum odata cu alegerile. Si sunt convinsa ca, azi-maine, se va dezbate si acest subiect in „tocsoaiele” politice.
Tema referendumului a fost bine aleasa, fiindca parlamentarii nu se bucura de simpatie din partea electoratului. Romanii cred, in majoritate, ca sunt prea multi senatori si deputati, ca acestia toaca banii poporului spre bunastarea lor si ca doua Camere e un lux inutil. Jucatorul nostru de la Cotroceni stie bine lucrurile acestea, asa ca s-a gandi ca ar fi extrem de nimerit sa cheme electoratul la urne ca sa raspunda la intrebarea daca vrea Parlament uni-cameral sau bi-cameral. De ce in ziua alegerilor parlamentare? Raspunsul l-am intuit aseara, auzindu-l pe Traian Basescu in emisiunea „Nasul” cand spunea ca sigur va semna decretul pentru referendum, dar ca are o singura temere: „Ca nu vor fi suficienti oameni la vot ca referendumul sa treaca”.
Va imaginati ca, daca va pedala pe aceasta temere in toata luna de campanie electorala, romanii (chiar si aia cu lehamite de vot) vor merge la urne ca sa elimine Raul, adica una din camerele parlamentarilor? De ce vrea candidatul Basescu un numar cat mai mare de oameni la urne, cand n-are garantia ca-l vor vota pe el? Desi, nehotaratii s-ar putea sa-l voteze doar pentru ca le-a dat posibilitatea sa-i elimine pe parlamentari! S-or putea frauda mai usor alegerile cand exista o prezenta mare si mai multe tipuri de buletine? Sau asa vrea presedintele sa se razbune pe cei 322? Dilema asta mi-ar placea sa o dezlege analistii ce apar la tv.
Ca sa-i foloseasca intr-adevar, referendumul va fi programat (aproape sigur) in turul doi al alegerilor, deoarece Traian Basescu a facut precizarea: ” Va fi la momentul pe care il voi considera potrivit!”. Jucatorul e jucator, ce mai!

Up Date 1: puteti citi transcriptul emisiunii pe site-ul Monitoring Media
Up Date 2: Presedintele Basescu a inceput ofensiva contra Parlmentului si a continuat-o in aceasta dimineata la Radio Romania Actualitati. A inceput cu „pe romani ii costa foarte mult un parlamentar”, de aceea a cerut aviz pentru referendum. Si-l va face! – ne promite imperativ.

6 păreri la “De ce vrea Basescu referendum la alegeri…

  1. Pingback: O să avem vreodată o femeie preşedinte de stat? « Chinezu

  2. Pelin Octavian

    Traian Basescu nu va mai prinde vreun referendum,acesta este in mintea sa care colcaie de demoni malefici,doar pentru a se razbuna impotriva celor 322,o zi frumoasa ,cu stima Tavi 🙂

  3. Pingback: Simona Ionescu » Basescu ne-a spus de ce vrea referendum

  4. Pingback: Simona Ionescu » Societatea civila ii spune lui Basescu: “De ce ti-e frica, nu scapi!”

Lasă un răspuns